Stadsbyggnadskontoret

Om oss

På strategiavdelningen är vi idag 18 medarbetare. Våra huvudsakliga arbetsuppgifter är strategisk och översiktlig planering, där trafikplaneringen utgör en viktig del.

Lunds kommun befinner sig i kraftig tillväxt, och tillsammans med stort fokus på stadsutveckling genom förtätning finns många spännande trafikutmaningar för att skapa verkligt hållbar utveckling och attraktiva miljöer. Kommunen ligger i framkant när det gäller hållbar mobilitet och målet är tydligt formulerat i översiktsplanen: ”all resandeökning ska ske med gång, cykel och kollektivtrafik”. Exempel på pågående större projekt är utbyggnad av Brunnshögsområdet, stadsutveckling i Västerbro, revidering av översiktsplanen samt omvandling av området runt Lunds centralstation.

Vi söker nu dig som är trafikplanerare och vill arbeta med hållbar samhällsutveckling.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder ett arbete där du påverkar trafik- och samhällsutvecklingen i framtidens Lund. Du får i nära samarbete med arkitekter och andra kompetenser fortsätta att utveckla Lund till en alltmer attraktiv och hållbar kommun. Du blir en av fem personer som utgör stadsbyggnadskontorets trafikexpertis i framför allt detaljplanearbeten men också i översiktlig planering och andra förekommande trafikärenden.

Vi söker dig som
har ett brinnande intresse för trafik- och samhällsplanering. Du är civilingenjör med inriktning mot trafik och stadsbyggnad, eller har liknande utbildning. Du har arbetat med kommunal trafikplanering (gärna 5-10 år), antingen som kommunanställd eller som konsult. Erfarenhet av detaljplanearbete är meriterande. Vi ser gärna att du har kunskap att hantera olika programvaror, till exempel CAD och Capcal samt att du har erfarenhet av trafikbedömningar och utformning.

Som person har du lätt för att samarbeta med andra och drivs av att utveckla och förändra i ett längre perspektiv. Du är kreativ och analytisk, gillar att ta initiativ och att driva ditt arbete framåt. Du behöver kunna uttrycka dig på ett tydligt sätt på svenska, både i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan!Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/39
Kontakt
  • Ann Jankelius, Enhetschef, 046-3596198
Facklig företrädare
  • Tilda Brage, Sveriges Ingenjörer, 046-3595750
Publicerat 2023-01-11
Sista ansökningsdag 2023-02-13

Tillbaka till lediga jobb