Socialförvaltningen


Om oss

Socialförvaltningen driver ett boende för nyanlända enligt massflyktsdirektivet.
Boendet tar emot och huserar ett stort antal vuxna och barn.
Ett femtal medarbetare arbetar på schema för att vägleda, handleda och ansvara för tillsyn av boendet.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att du arbetar med personer som har ukrainska eller ryska som modersmål. Du vägleder i samhället, samverkar med berörda myndigheter och andra delar av kommunen för att göra vardagen tydlig för de boende. Du arbetar för att de boende ska frigöra sin egen potential och skapa sin egen självständighet i samhället. Med flera in- och utflyttar i månaden kräver det att du är strukturerad och kan planera din och dina kollegors tid. 
För dig med språkkompetens kan det förekomma uppgifter som att översätta informationsmaterial eller hjälpa till med tolkning vid inofficiella möten på boendet.
I arbetet ingår även enklare uppgifter inom flytt, reparationer och renhållning vid behov.

 

Vi söker dig som

Vi söker dig som har gymnasiekompetens. Det är meriterande om du har yrkeshögskoleutbildning eller högskoleutbildning. Du har erfarenhet av att arbeta med nyanlända, samt erfarenhet av att arbeta på boende för vuxna. Du är strukturerad och självgående samt har förståelse för målgruppen. Du har förmåga att bemöta personer i olika situationer, en personlig mognad samt god kännedom om det svenska samhället. Du är flytande i svenska språket i tal och skrift och det är meriterande med språkkompetenser i ukrainska och/eller ryska. Du kan hantera office-paketet och har kompetens i att hantera datorer och enklare program.

Tjänsterna som integrationshandledare är visstidsanställningar med 38,25h i heltidsmått. Du arbetar schema med kvällar helger och sovande jour.

Tillträde snarast möjligt.

Övrigt
Lunds kommun erbjuder friskvårdsbidrag till alla medarbetare oavsett anställningsform. Du kan använda det till exempelvis gymkort, massage och andra fysiska aktiviteter. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner för dig som medarbetare

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 0-100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/69
Kontakt
  • Gemila Al Kuraishi, 046-3599761
Facklig företrädare
  • Anna Nilsson, Vision, 046-3595130
  • Gregorio Macario Hernandez, SSR, 046-3598249
Publicerat 2023-01-23
Sista ansökningsdag 2023-02-16

Tillbaka till lediga jobb