Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som vikarierande förskollärare är ditt uppdrag att se till att varje barn erbjuds en trygg omsorg, utveckling och lärande. Tillsammans ser ni till barnets bästa och möter alla barn utifrån deras erfarenheter och förutsättningar. 

Via oss på BSF Bemanningsenheten kan du erbjudas arbete som förskollärare till månadsvikariat, allt från ca 1 till 6 månader. Vikariatet kommer att vara på någon av kommunens 64 förskolor, antingen i Lunds stad eller i någon av våra tätorter Dalby, Veberöd, Genarp, Torna Hällestad, Södra Sandby eller Revingeby. Vi kommer att lägga stor vikt vid att matcha din kompetens mot uppdraget på den aktuella förskolan. 

Vi söker dig 

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och har goda kunskaper om barns utveckling och lärande. Du är väl förtrogen med förskolans läroplan och är trygg i olika metoder för att omsätta läroplanen i praktiken, för varje barns utveckling och lärande. Du har ett undervisningsfokus och arbetar aktivt med att skapa och utveckla tillgängliga lärmiljöer. Så väl de fysiska lärmiljöerna som det pedagogiska förhållningssättet. Du är väl insatt i förskolans läroplan och har många idéer om hur du kan arbeta med barnen för att få en ökad måluppfyllelse.

Du har en tydlig kommunikation med alla föräldrar och ser deras medverkan i verksamheten som en tillgång, samt en god förmåga att dokumentera och bidrar till det systematiska kvalitetsarbetet.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete i förskolans verksamhet. Vi ser det som värdefullt om du har erfarenhet med att arbeta med barn med särskilda behov och är trygg med TAKK el andra likvärdiga kommunikationsverktyg.

Som vikarie är du flexibel och kan anpassa dig till ändrade omständigheter när det behövs. Du trivs med att arbeta i arbetslag och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.

Det här ger vi dig som medarbetare

Bemanningsenheten

BSF Bemanningsenhet arbetar med att rekrytera och bemanna ut vikarier till våra förskolor. Vi tillsätter behovet av korttidsvikarier när ordinarie medarbetare är frånvarande p.g.a. sjukdom/VAB, men även för planerad frånvaro i form av semester, utbildning eller liknande. Utöver detta tillsätter vi också månadsvikariat och nu söker vi dig som är utbildad barnskötare och vill arbeta hos oss på längre vikariat.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2023-03-06
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad Varierande
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/193
Facklig företrädare
  • Kommunal, Lund-staffanstorp.skane@kommunal.se
Publicerat 2024-02-22
Sista ansökningsdag 2024-03-22

Tillbaka till lediga jobb