Tekniska förvaltningen

Brinner du för stadsutveckling? Lund fortsätter att växa och har massor av spännande projekt på gång! Vi söker dig som är erfaren exploateringsingenjör och som vill vara med och driva utvecklingen av en av Sveriges mest expansiva städer.

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Ett av Lunds kommuns mest prioriterade utvecklingsområden just nu är Ideon/Medicon Village. Området är beläget i nordöstra Lund och är Lunds största sammanhängande område med världsledande forskning, innovation och utbildning. Nuvarande storskaliga strukturer ska brytas ner och variation, stadsmässighet och nya offentliga rum ska skapas. Området ägs till största delen av privata markägare. Det strategiska arbetet inom Lunds kommun drivs av en programledare och vi söker nu en exploateringsingenjör som vill vara med i utvecklingen av Ideon/Medicon-området.

I rollen som kommunens exploateringsingenjör för Ideon/Medicon-området medverkar du i exploateringsprocessen på privatägd mark, där arbetet till stor del är att arbeta med förhandlingar, avtal och överenskommelser med byggherrar, fastighetsägare, ledningsdragande verk och kommunala kollegor. Du är drivande när det gäller utveckling och förverkligande av utbyggnadsprojekt på kommunal mark inom det aktuella området, där du har ansvar och mandat att självständigt leda och driva dina exploateringsprojekt. Uppdrag kan även finnas i andra delar av Lunds kommun.

Vi söker dig

Vi söker dig som är erfaren i exploateringsprocessen och har flera års erfarenhet av förhandling och projektledning. Du tycker att det är stimulerande att arbeta självständigt samtidigt som du tycker om att ingå i ett team med god sammanhållning och hög trivsel.

Du har sannolikt en akademisk utbildning exempelvis civilingenjör inom samhällsbyggnad, väg- och vatten, lantmäteri alternativt juristexamen eller annan utbildning som är likvärdig. B-körkort är ett krav. Du behärskar svenska språket i tal och skrift. Som person är du ansvarstagande, prestigelös och förtroendeingivande. Givetvis är det viktigt att vara lagspelare med god social förmåga.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal med bland annat friskvårdserbjudande. Det här ger vi dig som medarbetare
Arbetsplatsen är belägen centralt i Lund precis bredvid järnvägsstationen. Vi arbetar i aktivitetsbaserad kontorsmiljö, har flextid och möjlighet till distansarbete.

Om arbetsplatsen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet!
Lund är en regional motor med internationell profil och stark utvecklingskraft. Staden ska växa hållbart och flera större stadsbyggnadsprojekt pågår. Med pågående tillväxttakt kan Lunds kommun komma att ha nära 160 000 invånare år 2035, jämfört med dagens cirka 127 000. 

Mark- och exploateringsavdelningen ansvarar för kommunens markreserv och ingår i tekniska förvaltningen. Utifrån idé om exploatering initierar vi planprocess och beställer utbyggnad av kommunaltekniska anläggningar inom exploateringsområden. Under processens gång genomför vi försäljning av byggklar tomtmark för såväl verksamhets- som bostadsändamål. Vid privata exploateringar säkerställer vi kommunala intressen genom exploateringsavtal. Vi värnar om ett hållbart utnyttjande av våra markresurser.

Du ingår i ett team med 17 personer; exploateringsingenjörer, projektutvecklare, förvaltare och fastighetstekniker/administration där vi har en fin sammanhållning och god gemenskap.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/334
Kontakt
  • Anita Wallin, exploateringschef, 046-3595078
Facklig företrädare
  • Anna Isgren, Sveriges Ingenjörer, 046-3594473
  • Irene Björklund, Vision , 046-3598328
Publicerat 2024-03-26
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb