Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som grundskollärare arbetar du pedagogiskt och socialt utifrån verksamhetens mål och riktlinjer samt gällande styrdokument. Du är väl förtrogen med aktuell läroplan och ansvarar för det pedagogiska innehållet i undervisningen samt arbetar främjande för elevernas lärande och utveckling. 

På Lerbäckskolan ser vi mentorskapet som ett viktigt verktyg i arbetet med att följa upp elevernas lärande och utveckling. Du förväntas värdesätta ett relationellt förhållningssätt gentemot eleverna. 

Vi söker dig

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare i slöjd för årskurserna 1-9. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att undervisa. Du har en god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan på ett pedagogiskt sätt tillämpa dessa i ditt dagliga arbete. 

I arbetet ingår dokumentation av elevernas lärande. Detta ska du se som en naturlig del av ditt uppdrag. Det är meriterande med erfarenhet av arbete i en lärplattform (I Lund arbetar vi i Unikum) Kommunikation med eleverna sker främst genom Google Classroom. 

Du samarbete med ämneskollegor och andra kollegor som en självklarhet, men kan samtidigt arbeta självständigt och strukturerat. 

Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.

Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Lerbäckskolan är en F-9 skola med ca 775 elever i centrala Lund, i rektorsområdet ingår även Oskarskolan med ca 55 elever.

Utmärkande för både Lerbäckskolan och Oskarskolan är en lugn, trygg miljö och goda studieresultat. I vårt värdegrundsarbete lägger vi stor vikt vid F-9 perspektivet och vi har återkommande aktiviteter under läsåret där eleverna får mötas och lära känna varandra. 

Skolans utvecklingsområde är tillgängliga lärmiljöer som möter alla elevers och gruppers behov. Undervisning och lärande är i fokus och våra elever får möjlighet att utvecklas så långt som möjligt utifrån sina erfarenheter och förmågor. All utbildning utgår från styrdokumenten och bygger på forskning och beprövad erfarenhet. Genom samarbete och kollegialt lärande utvecklar vi professionen. Tydlig mötesstruktur med fokus på att utveckla undervisningen leds av skolans förstelärare i samarbete med skolledningen. Skolans elevhälsoteam träffar alla årskurslag systematiskt med syfte att i samarbete med lärare och fritids arbeta främjande och förebyggande.

Vi arbetar tillsammans för att ge alla elever förutsättningar att utvecklas så långt som möjligt utifrån sina erfarenheter och förmågor. Alla elever på Oskarskolan och Lerbäckskolan ska må bra, känna trygghet och trivas i skolan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20240808
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort LUND
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/340
Kontakt
  • Paul Holm, biträdande rektor, 0463592615
Facklig företrädare
  • Jenny Ljungberg, Sveriges lärare, 010-2681639
Publicerat 2024-03-26
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb