Arbetsmarknads- och socialförvaltningen


Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare inom Utredningsenhet Socialpsykiatri arbetar du med att utreda och bedöma behov av insatser för vuxna med psykisk funktionsnedsättning inom ramen för Socialtjänstlagen. Du beslutar om insatser utifrån kommunens ansvar för boende och sysselsättning och du följer upp hur insatserna fungerar. Som stöd i ditt uppdrag har du förutom enhetschef och erfarna kollegor även förste socialsekreterare, administrativt stöd och extern handledning.

Inom socialpsykiatrin i Lund utgår vi från ett återhämtningsperspektiv. Det är viktigt att de individer vi finns till för ska få ett elastiskt stöd av hög kvalitet, anpassat utifrån sina egna behov. Arbetet innebär mycket samverkan med psykiatrin och andra externa aktörer samt ett nära samarbete mellan olika enheter inom förvaltningen. 

Vi söker dig som

Nu söker vi en vikarierande socialsekreterare för en kollega som ska vara föräldraledig under ett år. För tjänsten krävs socionomexamen och en vilja att arbeta inom socialpsykiatrin.

Intresse och förståelse för behoven hos psykiskt funktionsnedsatta samt kunskap om den kommunala socialpsykiatrins ansvar och insatser för målgruppen är viktigt för arbetet. Du behöver ha erfarenhet av socialt arbete med målgruppen eller av annan myndighetsutövning utifrån Socialtjänstlagen. 

Det är meriterande om du har utbildning i Våld i nära relationer, MI och barnperspektiv. Om du har erfarenhet av att arbeta med skadligt bruk och beroende eller inom LSS så ses det som en merit. Har du arbetat med handläggning i Procapita eller Lifecare tidigare så underlättar det för dig att komma in i arbetet. 

För att trivas i rollen behöver du vara stabil, trygg i dig själv och ha ett strukturerat arbetssätt. Du förväntas samverka på ett smidigt sätt med kollegor och vårdgrannar och göra individuella bedömningar för att hitta det rätta stödet för vår målgrupp. Du trivs med att arbeta självständigt och kan planera din egen tid utifrån uppdraget.

Om oss

Hos oss får du ett varierat, självständigt och viktigt arbete där du utreder, bedömer, fattar beslut och följer upp insatser. Vårt uppdrag är att hitta rätt hjälp för lundabor som har en allvarlig och varaktig psykisk funktionsnedsättning och behov av stöd i sin vardag. Vi strävar efter att våra insatser ska vara tillgängliga och elastiska för att stötta till återhämtning. Du får en individuellt anpassad introduktion i arbetet, goda möjligheter till kompetensutveckling och kontinuerligt stöd av dina kollegor och chef. Vår enhet är liten och vi arbetar nära varandra i en stödjande och tillitsbaserad anda, där vi engagerar oss gemensamt för att utvecklas och hitta rätt stöd till rätt person i rätt tid.

Socialpsykiatrin är ett verksamhetsområde som utvecklas mycket för att kunna möta medborgarnas behov på bästa sätt och vi hoppas att du vill vara med och hjälpa oss att bli ännu bättre!

Vi erbjuder ett intressant och stimulerande arbete där du får möjlighet att bidra med din kompetens och erfarenhet. Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Vi arbetar på flexavtal och har möjlighet till distansarbete och semesterväxling. 

Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Juni månad
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/352
Kontakt
  • Karima Constantino Sandoval, 046-3596909
Facklig företrädare
  • Anders Söderberg, Vision, anders.soderberg@lund.se
  • Gregorio Macario Hernandez Akademikerförbundet SSR, gregorio.macario@lund.se
Publicerat 2024-04-05
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb