Lund är en av Sveriges snabbast växande kommuner och vi välkomnar årligen cirka 1 500 nya lundabor. Vi ligger långt framme i vår ambition att vara en nationell förebild inom socialtjänstområdet.

Är du en utvecklingsdriven och samarbetsinriktad ledare som vill bidra till framtidens socialtjänst? Är du en ledare som, likt oss, ser den nya socialtjänstlagen som en spännande möjlighet att stärka sociala hållbarhet? Då är det här helt rätt roll för dig!

Om rollen

I Lund har vi högt ställda mål och vill ta en tätposition nationellt på flera områden. Ett är att vara Sveriges tryggaste kommun. Ett annat är att inta en nationellt ledande position vad gäller tillitsbaserad styrning och ledning. Med lundabornas bästa för ögonen möter vi framtidens utmaningar med nya tanke- och arbetssätt, samt ett utökat samarbete med såväl interna verksamheter som externa aktörer.

Som förvaltningsdirektör för Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är ditt uppdrag att leda förvaltningen utifrån de politiskt satta målen och utveckla arbetet i enlighet med gällande lagstiftning. Du leder och ansvarar för verksamheten inför arbetsmarknads- och socialnämnden och är direkt underställd kommundirektören. Du ingår i kommunledningen där du tar ett helhetsansvar för att vår stad fortsätter att växa hållbart.

Vi söker dig

Vi söker dig som har god erfarenhet av att leda hela eller delar av verksamhetens uppdrag och som har god förståelse för dess villkor och lagstiftning. Erfarenhet av att leda en komplex verksamhet under förändring är viktigt liksom att du tidigare arbetat strategiskt med verksamhetsutveckling och kommunövergripande samhällsfrågor. Du har vana att hantera en betydande budget och har flerårig erfarenhet av ekonomistyrning i en politiskt styrd organisation. En relevant högskoleexamen från området förutsätts.  

Du är en trygg, modig och nytänkande ledare som arbetar långsiktigt, med helhetssyn och mot hållbara lösningar. Du är en kommunikativ och tillitsfull ledare som på ett lyhört sätt visar riktning, utmanar och skapar måluppfyllelse. Du är van vid att representera din verksamhet, omvärldsbevaka, bygga relationer och nätverk och på så sätt utveckla samarbeten lokalt, regionalt och nationellt. Vi ser också att du har en god förmåga att hantera samspelet mellan politiken och tjänstepersoner på ett framgångsrikt sätt utifrån fastställt uppdrag och ekonomi.  

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder ett intressant, utmanande och utvecklande arbete i en stimulerande arbetsmiljö i en kommun med stark tillväxt och i en organisation med ett tydligt utvecklingsfokus. Hos oss får du möjlighet att göra verklig skillnad.

Om arbetsplatsen

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen stödjer de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Förvaltningen ansvarar även för att ge stöd till:

  • vuxna med skadligt bruk och beroende eller psykiska funktionsnedsättningar
  • dem som behöver ekonomiskt bistånd, god man, förvaltare
  • att kunna studera eller arbeta
  • flyktingar

Till förvaltningen hör också en tolkförmedling, en tillståndsenhet samt kommunövergripande tjänster med uppdrag att samordna arbetet med våld i nära relationer, hedersproblematik samt att förebygga all form av missbruk. Förvaltningen styrs politiskt av arbetsmarknads- och socialnämnden. Överförmyndarverksamheten ingår också i förvaltningen och styrs politiskt av en egen nämnd.

Förvaltningen har en tradition av att vara en kunskapsbaserad socialtjänst och har ett välutvecklat samarbete med bland annat Lunds universitet. Verksamheten omsätter ca 850 miljoner kronor och har lite drygt 600 medarbetare. Vi sitter i moderna och aktivitetsbaserade lokaler precis intill Lunds centralstation.

Vill du bli en av oss?

I den här rekryteringen samarbetar Lunds kommun med Maquire. Varmt välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 28 april på www.maquire.se. Har du frågor är du välkommen att ta en konfidentiell kontakt med rekryteringskonsult Per Synnes på 0702-99 15 30, per.synnes@maquire.se. Det går bra att ta kontakt även utanför ordinarie kontorstid. Urval och intervjuer sker löpande.

Ansök här

Klicka här för att ansöka. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/362
Facklig företrädare
  • Cecilia Åkesson, Vision, cecilia.akesson@lund.se
  • Gregorio Macario, Akademikerförbundet SSR, gregorio.macario@lund.se
Publicerat 2024-04-04
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb