Lunds kommun

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som kan coacha och vägleda våra unga feriepraktikanter under deras första jobb. Feriepraktik i Lunds kommun riktar sig till den som är född mellan 2006-2008, står långt ifrån arbetsmarknaden och ger en möjlighet att få erfarenhet och referenser inför framtida arbeten. Läs mer på:

https://lund.se/arbete-och-lediga-jobb/jobb-och-praktik-for-unga/feriepraktik-for-unga

Vi söker handledare med många olika kompetenser som kan leda och coacha feriepraktikanter med olika uppdrag under sommaren. Du som söker tjänst som handledare behöver inte ha specialkompetens inom särskilt ämne. Erfarenhet av att coacha och handleda unga är det som väger tyngst.

I rollen som handledare kommer du att vara ansvarig för att leda ungdomarna i ett visionärt arbete som bl a innebär att utföra intervjuer och göra undersökningar bland Lundaborna och stadens besökare.

Dina arbetsuppgifter är bland annat att planera, strukturera och organisera verksamheten för att uppnå uppsatta mål med feriepraktikanterna. Att inspirera dem så att deras första jobb blir kreativt och lustfyllt där de själva är ledande i arbete utan att du själv tar över processen.

Uppdraget pågår den 17 juni till den 5 juli, men dagar för förberedelser tillkommer.

Vi söker dig

Vi söker dig som har en gymnasieexamen och vana av att leda och coacha unga i till exempel idrottsförening, scoutkår eller liknande där din uppgift har varit att leda andra.

Vi ser att du är en person som är trygg i dig själv, men som tar hjälp om det uppstår situationer som kräver det.
Du är duktig på att arbeta med delaktighet och inflytande, att fånga upp deltagarnas idéer
och att stödja dem i de processer som pågår.

Din positiva inställning och kreativa förmåga skapar arbetsglädje, engagemang och delaktighet. Du kan anpassa din insats till olika situationer som uppstår och själv hitta bra lösningar.

Omfattningen på tjänsten är 100% och utförs först och främst under dagtid under sommarveckorna.

Till tjänsten kommer, utöver heltid under sommaren, viss planeringstid som främst är förlagd till perioden innan feriepraktiken startar.

Eftersom urval och intervjuer sker löpande, ser vi gärna att du inte dröjer med att skicka in din ansökan.

Om arbetsplatsen

Kultur-och fritidsförvaltningen i Lund har som uppdrag att skapa positiva sammanhang, och intressanta och spännande aktiviteter för barn och unga under sommarlovet. För att utöka vårt utbud tar vi emot sommarjobbande ungdomar som kan berika vår verksamhet. 

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-06-17
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/383
Kontakt
  • Saga Björk, 046-3595193
Facklig företrädare
  • Helena Lindgren, 046-3598110
Publicerat 2024-04-05
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb