Utbildningsförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med tre skolformer; vuxenutbildning, gymnasieskola samt anpassad gymnasieskola.

I tjänsten som skoladministratör arbetar du i nära samarbete med såväl ledningsgrupp som dina administrativa kollegor. Din huvuduppgift för gymnasieskolan är att arbeta med personaladministration – och chefstöd i vårt personalhanteringssystem Personec P. Du ingår här också i en förvaltningsgemensam grupp med chefstöd från andra skolor i Utbildningsförvaltningen.

På Komvux Lund kommer du att arbeta med elevadministration i Edlevo, bemanna reception och telefonslinga på telefontider samt hantera delar av vår funktionsbrevlåda för skolan.

I tjänsten ingår såklart också att arbeta för ett nära och utvecklat samarbete mellan Campus Vipan och Komvux Lund Glimmervägen.

Vi söker dig som

 • har en gymnasieexamen och har arbetslivserfarenhet av liknande administrativa arbetsuppgifter
 • kommunicerar väl på svenska och engelska i tal och skrift
 • har en god IT-mognad och vana av att arbeta i och ta till dig digitala system
 • är bra på att skapa och bibehålla goda relationer och är en god kommunikatör
 • känner dig bekväm att hantera vuxna och unga vuxna i grupp och individuellt
 • har ett gott ordningssinne, är flexibel och gillar att ge service

Vi söker dig som har erfarenhet av skoladministrativt arbete eller erfarenhet av liknande administrativa uppgifter, gärna med en eftergymnasial utbildning. Den administratör vi söker har lätt för att samarbeta och få kontakt med såväl ungdomar som vuxna.

Då du är en nyckelperson för verksamheten lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker därmed dig som har en god förmåga att arbeta strukturerat självständigt och i grupp, är ansvarsfull och noggrann, ser vikten av ett bra samarbete samt har ett helhetsperspektiv på verksamheten. Du har en hög servicemedvetenhet och trivs med att vara den som många vänder sig till med frågor och behov.

Särskilt meriterande är om du

 • har erfarenhet av administrativt arbete i skola och är insatt i regelverk och lagar för skolvärlden
 • är väl förtrogen med administrativa system relaterade till gymnasie- och vuxenutbildning, tex Edlevo
 • har erfarenhet av HR-portalen Personec P

Om rekryteringsprocessen

I denna rekrytering kommer vi att arbeta med löpande urval och intervjuer.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

För att få arbeta med elever inom skola behöver du kunna uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret som inte är äldre än 1 år. Utdrag beställs via https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Gymnasieskolan Vipan är en modern gymnasieskola och Lunds enda kommunala yrkesskola. 1200 elever genomför sin utbildning här, uppdelade på åtta nationella yrkesprogram, anpassad gymnasieskola och introduktionsprogram. På Campus Vipan ligger sedan hösten 2023 även en del av Lunds Komvux.

Komvux Lund erbjuder utbildning i sfi, anpassad utbildning, lärlingsutbildning, grundläggande och gymnasiala kurser,  yrkesutbildningar, uppdragsutbildningar och riktade arbetsmarknadssatsningar. Vi har undervisningslokaler på Gastelyckan i Lund och på Campus Vipan där yrkesutbildningarna genomförs i samarbete med gymnasieskolan.

Skolorna ligger i det expansiva och vackra Vipeholmsområdet, öster om centrala Lund, där det just nu byggs bostäder och affärskvarter. Skolan är mitt i en stor satsning och bygger nytt och renoverar alla fastigheterna i projektet Campus Vipan.

Läs mer om skolorna på våra hemsidor Komvux Lund och Vipan (lund.se)

Vår vision är att "Vi på Komvux Lund vill ge alla elever möjlighet att nå sin fulla potential och komma vidare till arbete eller studier. Lärandet utformas tillsammans utifrån elevens olika erfarenheter, livssituation, kunskaper och studiemål. Eleven är i centrum och vi skapar en trygg skola där vi utvecklas och lär tillsammans. Tillsammans gör vi det möjligt".

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/424
Kontakt
 • Magnus Therén, 046-3595770
 • Ellinor Christensson, 046-3597005
Facklig företrädare
 • Jannika Josefsson Vision, jannika.josefsson@lund.se
Publicerat 2024-04-16
Sista ansökningsdag 2024-05-10

Tillbaka till lediga jobb