Kultur- och fritidsförvaltningen

Nu söker vi dig som tillsammans med kollegor vill vara med och utveckla barn- och unga-verksamheten vid Folkbiblioteken i Lund!

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Här finns chansen att söka ett riktigt kul jobb! Vi söker dig som tillsammans med kollegor vill arbeta med våra äldre ungdomar. Detta arbete bygger på delaktighet med unga och ska under hösten gå från projektform till ordinarie verksamhet. I tjänsten ingår också att arbeta med Litteralund som är Sveriges största årliga festival för barn- och ungdomslitteratur. Folkbiblioteken i Lund samarbetar med Litteralund för att planera och genomföra festivalen. Vi vill därför att du är intresserad av att arbeta med samarbeten, processer och projekt.

Utöver ovan ansvarsområden deltar du i det dagliga arbetet på biblioteket och har en viktig roll i att möta och vägleda våra användare i biblioteksrummet oavsett det gäller litteratur, information eller digitala verktyg.

Du tillhör enheten Stadsbiblioteket och Bibliotek Folkparken, vars uppdrag är att utveckla verksamhet med utgångspunkt från det fysiska biblioteket. Du ska arbeta för att göra Stadsbiblioteket till en aktiv och synlig mötesplats för bildning, demokrati, litteratur och kultur. Bibliotek Folkparken är en integrerad del av enheten med uppdrag mot barnfamiljer och äldre. Enhet Stadsbiblioteket ska vara en resurs för hela kommunen samt närbibliotek för centrala Lund.

I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring.

Vi söker dig

Vi söker dig som har examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan relevant utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du är också en van projektledare och har mycket god kännedom om barn-och ungdomslitteratur.

Personliga egenskaper och förmågor som är av vikt för rollen och för att du ska trivas är att du:

Har helhetssyn, tänker strategiskt och har förmåga att se till hela verksamhetens bästa i ditt agerande och dina beslut.

Har en god förmåga att ta initiativ, strukturera och organisera ditt arbete själv. Du behöver vara öppen för nya synsätt och se möjligheter i förändringar.

Har intresse och erfarenhet av att arbeta i nära samarbete med människor, har lätt för att skapa nya kontakter, att du kan lyssna och kommunicera på ett konstruktivt sätt.

Att du är serviceinriktad, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Vi erbjuder dig

Välkommen till en verksamhet som befinner sig i en spännande utvecklingsfas. Vi ger dig kontinuerlig kompetensutveckling och jobbar aktivt med kollegialt lärande. Vi sätter stort värde på att dela med oss av vår kunskap till varandra och utvecklas tillsammans.

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om rekryteringsprocessen

I den här rekryteringsprocessen har vi valt att ta bort det personliga brevet och ersatt det med urvalsfrågor för att bidra till en inkluderande och likvärdig rekrytering.

Om arbetsplatsen

Folkbiblioteken i Lund stärker människors delaktighet i det demokratiska samhället genom litteratur, information, kunskap och kultur. Vi är tillgängliga för alla och har särskilt fokus på prioriterade målgrupper och sammanhang där vi gör störst skillnad. Folkbiblioteken i Lund består av Stadsbiblioteket, tio stadsdelsbibliotek och det digitala och rörliga biblioteket. Folkbiblioteken i Lund arbetar strategiskt och målmedvetet med inkluderingsfrågor och hbtq+ för att skapa en inkluderande miljö för såväl våra besökare som kollegor.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20241001
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/496
Kontakt
  • Tina Haglund, 046-3595896, tina.haglund@lund.se
Facklig företrädare
  • Emma Karlsson, DIK, 046-3593157, emma.karlsson@lund.se
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb