Lunds kommun

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som grundskollärare arbetar du pedagogiskt och socialt utifrån verksamhetens mål och riktlinjer samt gällande styrdokument. Du är väl förtrogen med aktuell läroplan och ansvarar för det pedagogiska innehållet i undervisningen samt arbetar främjande för elevernas lärande och utveckling. 

Nu söker vi en grundskollärare Ma/NO/Teknik till årskurs 4-6. I samarbete med övriga pedagoger i arbetslaget kommer du att planera, genomföra och följa upp arbetet utifrån riktlinjerna i läroplanen. Gemensamt med arbetslaget ansvarar du för elevernas kunskapsmässiga och sociala utveckling.  I samarbete med dina kollegor kommer du att planera och bedriva pedagogiskt arbete i enlighet med gällande läroplan samt utföra inom yrket i övrigt förekommande arbetsuppgifter. I uppdraget ingår även att vara mentor i årskurs 5. Viss tid på fritidshem åk 4-6 kan ingå i tjänsten.

Vi söker dig

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare för Ma/NO/Teknik i årskurs 4-6. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att undervisa, samt om du har bred behörighet och erfarenhet. Du har en god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan på ett pedagogiskt sätt tillämpa dessa i ditt dagliga arbete. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av något av följande: arbete med formativ bedömning, miljö- och hållbarhetsfrågor eller IKT. Erfarenhet av arbete med elever med neuropsykiatriska funktionsvariationer är meriterande. Vi vill att du sätter elevernas kunskapsutveckling i fokus. På Uggleskolan har vi ett positivt förhållningssätt och starkt intresse för utveckling och nya ideér. En god förmåga i det relationella ledarskapet ser vi som viktigt. 

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan tillsvidareanställd medarbetare. Tänkt start är 240808 eller så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Uggleskolan F-6 ligger i det natursköna området Fågelsång, i den del av Södra Sandby som är beläget närmast Lund, varifrån man lätt kan ta sig med cykel, buss eller bil. Skolan har 270 elever.

Uggleskolan har certifieringen "Skola för hållbar utveckling" och arbetar aktivt för en bättre miljö och hälsa, bl.a. utifrån FN:s globala hållbarhetsmål.  Runtom skolan finns gott om natur och grönområden, både inne på skolgården och i närområdet. Dessa används flitigt till utepedagogik, både under skoltid och fritidstid.

Sedan flera år tillbaka arbetar vi med att skapa en allt mer tillgänglig lärmiljö för eleverna. Målet är att anpassa miljön i vår skola för att öka elevernas delaktighet i tillägnandet av kunskaper och värden. Detta arbete innefattar både den fysiska miljön som den sociala och pedagogiska miljön. I år fokuserar skolans utvecklingsarbete på motivation och meningsfullt lärande.

Med hjälp av skolans elevhälsoteam och trygghetgrupp lägger vi stor vikt på ett främjande och förebyggande arbete som skapar trivsel, trygghet och arbetsro bland eleverna. Som exempel kan nämnas vår rastbod utifrån vilken särskilda rastpedagoger driver och håller i organiserade rastaktiviteter och ett utlåningssystem för boden. All personal deltar kontinuerligt i arbetet kring kränkande särbehandling och normkritiskt förhållningssätt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2024-08-08
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södra Sandby
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/504
Kontakt
  • Karin Jansson, rektor, 046-3592584
Facklig företrädare
  • Eva Eliasson, Sveriges Lärare, 046-3597751
Publicerat 2024-05-07
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb