Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som grundskollärare i Hem och Konsumentkunskap arbetar du pedagogiskt och socialt utifrån verksamhetens mål och riktlinjer samt gällande styrdokument. Du är väl förtrogen med aktuella läroplaner och ansvarar för det pedagogiska innehållet i undervisningen samt arbetar främjande för elevernas lärande och utveckling. 

Tjänsten är en delad tjänst mellan Lerbäckskolan åk 4-9 och Fågelskolans anpassade grundskola och kommer att fördelas som heldagar på respektive skola.

På Lerbäckskolan lägger vi mycket fokus på det relationella förhållningssättet gentemot eleverna. Som lärare i anpassad grundskola på Fågelskolan har du en positiv elevsyn och ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv.

Tjänsten är ett vikariat under läsåret 24/25.

Vi söker dig

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare i Hem och Konsumentkunskap i årskurserna 4-9 Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att undervisa och arbete med personer med intellektuell funktionsnedsättning. Har du även erfarenhet av arbete inom anpassad grundskola är det en fördel.  Du har en god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan på ett pedagogiskt sätt tillämpa dessa i ditt dagliga arbete. 

För att lyckas med ditt uppdrag på Lerbäckskolan och Fågelskolan är det viktigt att du är en trygg och stabil person som har lätt att samarbeta med främst din närmaste ämneskollega. På Fågelskolan arbetar du nära elevassistenterna i respektive grupp. 

Vi kommer arbeta med löpande intervjuer så ansök så snart som möjligt. 

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.

Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Lerbäckskolan ligger i centrala Lund några minuters gångväg från Lunds station. Totalt har vi cirka 900 elever och cirka 100 personal. Lerbäckskolan är en välfungerande f-9 skola med många skickliga pedagoger, goda förutsättningar och bra resultat. Vi skapar goda förutsättningar för pedagogiskt utveckling inom både skola och på fritids. Vårt EHT arbetar nära verksamheten för att skapa goda förutsättningar för det främjande och förebyggande arbetet tillsammans med våra pedagoger i både skola och på fritids.

Lerbäckskolan är en lugn och trygg skola. Våra elever får möjlighet att utvecklas så långt som möjligt utifrån sina erfarenheter och förmågor. All utbildning utgår från styrdokumenten och bygger på forskning och beprövad erfarenhet. Genom kollegialt lärande utvecklar vi professionen på både fritids och skola. 

Fågelskolan ligger i de västra delarna av Lund och har ca 540 elever i alla åldrar i grundskola och anpassad grundskola. Det är lätt att ta sig till skolan med buss från Lunds C med endast en kort promenad från busshållplatsen. 

Den anpassade grundskolan med totalt 55 elever, har både elever som läser inriktning ämne och ämnesområde i åldersblandade klasser.
Fågelskolan är en skola som präglas av mångfald, vilket vi som arbetar på Fågelskolan ser som en styrka och en tillgång.  Tillsammans har vi  gemensamma aktiviteter såsom gemenskapsdagar och idrottsaktiviteter vilket stärker vår vikänsla.

Som hemkunskapslärare i anpassad grundskola kommer du att undervisa i våra ämnesklasser åk  4-6 och åk 7-9. I klasserna arbetar också elevassistenter som stöd till eleverna. Det är viktigt att du som person är lyhörd för elevens behov, är tydlig, respektfull och har en stor förmåga till samarbete med elever och kollegor. Du ser möjligheter hos dina elever och  kan möta varje elev på deras villkor och anpassa undervisningen efter de behov som gruppen och individen har.

Meriterande är om du har erfarenhet att arbeta med elever med intellektuell funktionsnedsättning och har kunskaper om AKK.

 

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-08
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80-100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/552
Kontakt
  • Paul Holm - Lerbäckskolan, 0463592615, paul.holm@lund.se
  • Kristina Thelin - Fågelskolan, 0463597295, kristina.thelin@lund.se
Facklig företrädare
  • Jenny Ljungberg, Sveriges lärare - Lerbäckskolan, 010-2681639, jenny.ljungberg@lund.se
  • Christian Rasmusson, Sveriges Lärare -Fågelskola, 046-3592285, erikchristian.rasmusson@lund.se
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb