Arbetsmarknads- och socialförvaltningen


Om rollen och dina arbetsuppgifter

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen söker en familjebehandlare till Barnteamet (0-12 år), Resursenhet barn och unga.

Som familjebehandlare arbetar du på uppdrag av utredningsenheten. Uppdragen styrs av familjernas behov och därför önskar vi att du har gedigen kunskap om socialtjänstens uppdrag och gärna bred erfarenhet av socialt arbete. Som familjebehandlare hos oss har du stort eget ansvar för dina ärenden. Du behöver kunna arbeta självständigt och få till ett gott samarbete med barn, föräldrar, kollegor och samverkanspartners.

Vi söker dig

Det är viktigt att du har erfarenhet av arbete i socialtjänst samt erfarenhet av att arbeta med stöd till barn och föräldrar. Vi erbjuder insatser genom många olika metoder och arbetssätt. Arbetsuppgifterna kräver att du är socionom eller har annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Det är meriterande men inget krav med utbildning och kunskap i relevanta metoder såsom Marte Meo, Trygghetscirkeln, PYC, ABC, Komet, Stödgruppsledarutbildning eller grundläggande psykoterapi (Steg 1).

Arbetet styrs av familjernas behov och du behöver ha en förmåga att kunna växla mellan terapeutiskt och kompensatoriskt arbetssätt. Du kan göra viktiga prioriteringar i olika situationer som uppstår, ibland av akut karaktär.

Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska samt vana vid att arbeta med Officepaketet i Windows. Det är meriterande om du är van vid att föra journal, gärna genom Journal Digital. Det är även meriterande om du har kunskaper i fler språk som arabiska eller dari.

Körkort är ett krav för tjänsten.

Vi erbjuder dig

I Resursenhet barn och unga kommer du att arbeta i en arbetsgrupp tillsammans med många kollegor som har bred kompetens och lång erfarenhet.  I Lund arbetar du i en tillitsbaserad organisation som är i ständig utveckling. Våra insatser följer målgruppens behov och aktuell kunskap.  I enheten finns en kultur av att vi delar med oss av det vi kan.

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Låter tjänsten intressant? Välkommen med din ansökan! Planerad intervjudag är den 11 juli 2024.

Om arbetsplatsen

I Lund arbetar vi tillsammans för att se till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi satsar på tidiga och frivilliga insatser genom en väl utvecklad öppenvård. På enheten arbetar totalt 38 medarbetare uppdelade i olika team med insatser som ges som bistånd och som service. Vi värdesätter kunskap och förmåga att ta ansvar.

Lyssna gärna på vår medarbetare Sanna som berättar om sitt jobb som familjebehandlare på Resursenhet barn och unga.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/633
Kontakt
  • Peter Hagberg, peter.hagberg@lund.se,046-3598170
  • Camilla Nilsson, camilla.nilsson@lund.se,046-3599124
Facklig företrädare
  • Gregorio Macario, SSR, gregorio.macario@lund.se
  • Josefine Båge Jallow, Vision, Josefine.bagejallow@lund.se
Publicerat 2024-05-30
Sista ansökningsdag 2024-06-20

Tillbaka till lediga jobb