Vård- och omsorgsförvaltningen

Nu söker vi dig som vill utvecklas och lära nytt!

Är du undersköterska och söker ett varierande, självständigt och viktigt arbete? Hos oss på hemvården yngre  kommer du att ingå i en grupp där vi hjälper varandra, sprider glädje och tar gemensamt ansvar!

Här i Lund arbetar vi aktivt med att ligga i framkant när det gäller digitala arbetssätt. Både när det gäller digitala insatser hos brukaren, men även i ditt arbete som medarbetare hos oss. Några exempel på detta är att vi använder oss av mobila trygghetslarm, phoniro, digitala arbetsscheman och signering. Vill du vara en del av resan in i den digitala framtiden?

Om rollen och dina arbetsuppgifter

I ditt dagliga arbete är du en del av brukarnas vardag och arbetar med att stötta dem så att de kan leva ett så meningsfullt, självständigt och aktivt liv som möjligt.

Vi erbjuder dig ett varierat arbete där du gör skillnad för andra varje dag. Vi har inga delade turer och vårt heltidsmått innebär att du får mer ledig tid i din vardag. Hos oss får du möjlighet att växa och bli stimulerad till exempel genom olika roller, ansvarsområden eller utbildningar.

Ditt arbete styrs av individernas behov.  En arbetsdag kan bestå av att ge stöd och hjälp med personlig omvårdnad, omsorgsarbete, medicinska insatser på delegation från sjuksköterska och annat som den du stöttar behöver hjälp med. Dokumentationen sker i Lifecare. I din roll ingår även att medverka till att verksamheten utvecklas och håller god kvalité. 

Arbetstiden är i regel mellan 7-15.30, men kan skilja sig lite mellan olika arbetspass. Du kommer att arbeta varannan helg. Vi erbjuder alla att arbeta heltid, vilket innebär 36 timmar och 20 minuter i veckan. 

Vi söker dig som

  • är utbildad undersköterska.
  • Utbildning inom funktionshinder och/eller erfarenhet av liknande arbete till exempel inom LSS är meriterande.
  • För att kunna jobba i hemtjänsten yngre krävs cykelvana och B-körkort.
  • God kunskap i svenska språket krävs i både tal och skrift.
  • Du behöver också ha god digital kompetens, exempelvis i samband med dokumentation.

Du är ansvarsfull, engagerad, flexibel och lyhörd - med brukare, anhöriga och kollegor. Du förstår hur viktigt det är att varje enskild person är delaktig och har inflytande över sin vardag.

För att bli anställd som undersköterska krävs att du har bevis om skyddad yrkestitel från Socialstyrelsen eller intyg från arbetsgivare att du hade en fast anställning som undersköterska 1/7 2023. 

Undersköterska blir en skyddad yrkestitel 1 juli 2023 - Legitimation (socialstyrelsen.se)

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett meningsfullt och utvecklande arbete där du får arbeta med kollegor som säger såhär om sin arbetsvardag:

"Det bästa med att arbeta inom hemvården är friheten, att ta eget ansvar och att det är utmanande"/ Anetthe, undersköterska hemvården Laurentii

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa. Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Lunds kommuns hemvård är indelad i ett flertal, geografiska områden. I varje område arbetar undersköterskor och vårdbiträden i team med hälso-och sjukvårdspersonal under ledning av en enhetschef. Till varje område hör en enhetsadministratör och planerare/ samordnare. Hemvården yngre erbjuder service-, omvårdnads- och hemsjukvårdsinsatser till kommunens brukare som är yngre än 65. Målgruppen är bred och du kommer att ha nytta av erfarenheter inom till exempel funktionshinderområdet, psykiatri, somatik mm. 

Hemvård Yngre har sin samlingslokal på Bankgatan i centrala Lund. Härifrån cyklar eller kör vi ut till brukarna som bor runt om i  Lund fördelat på fyra områden; Linero/Tuna, Centrum/Klostergården, Värpinge, Gunnesbo/ Nöbbelöv och Fäladen. 

Hemvårdens mål är att utföra uppdragen med hög kvalitet utifrån den enskildes behov och önskningar, samt att ge möjlighet till ett kvarboende i sin egen bostad.

Möt en kollega här: Amin jobbar som undersköterska i hemvården (lund.se)

Övrigt

Vi arbetar löpande med rekryteringen. Vi söker i första hand undersköterskor, men anställer även erfarna vårdbiträden. Vi erbjuder heltid tillsvidare eller längre vikariat.

För snabbare hantering; bifoga dina betyg/intyg  och beställ "Utdrag ur belastningsregistret för egen kontroll" och "Utdrag för arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg" via www.polisen.se. Utdragen ska vara oöppnade. 

Om det är TIMANSTÄLLNING du är intresserad av: vänligen skicka in intresseanmälan via ;

Timvikarie inom vård och omsorg | Lunds kommun

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1/9 2024
Löneform Månadslön, ange löneanspråk
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/640
Kontakt
  • Emma Borrie, rekryteringskonsult VoO, emma.borrie@lund.se
  • Helena Lysebring, enhetschef, 046-3594740
Facklig företrädare
  • Kommunal, 010-4427936
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-06-26

Tillbaka till lediga jobb