Barn- och skolförvaltning

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Vikingaskolan är en F-9 skola på Linero i den sydöstra delen av Lund.

Vikingaskolan strävar efter att vara en modern skola där personalen tillsammans arbetar för att alla elever ska vara välkomna och mötas av vänlighet, respekt och tolerans. En skola som visar att det är möjligt att människor från olika delar av världen möts och förenas. En skola som ger alla elever de bästa förutsättningarna att nå så långt som möjligt. Från tidig skolålder skapar vi tillsammans med eleverna en miljö där eleverna trivs, känner sig trygga och som stimulerar deras intresse och engagemang för skolan och skolarbetet. Vi arbetar medvetet för att skapa nära och goda relationer mellan vuxna och elever.

Arbetsuppgifter

Som slöjdlärare ska du väcka elevernas nyfikenhet och handleda dem i kreativa utmaningar – från idé till färdig produkt. I slöjdämnet förenas teori och praktik i kreativa processer.
Du kommer att ansvara för slöjdämnet i åk 3 med planen att kommande läsår utöka tjänsten succesivt.

Slöjdämnet består av två delar – textilslöjd och trä- och metallslöjd. Undervisningen utvecklar elevernas kunskaper i olika hantverk och förmågan att arbeta med olika material och uttrycksformer. Du planerar, bedriver och utvärderar din undervisning med en självklar utgångspunkt i rådande styrdokument. Du deltar aktivt i det kollegiala arbetet i vårt lärararbetslag.

Du inspirerar våra elever till kreativitet och bidrar till ett lustfyllt lärande i ditt ämne. Skolan har ändamålsenliga lokaler för trä/metall- och textilslöjd.

Vi söker dig som

Vi söker i första hand dig som är behörig lärare i slöjdämnena men är även intresserad av dig med annan adekvat utbildning och erfarenhet. Vi är särskilt intresserade av dig som är behörig/har erfarenhet av båda inriktningarna.

Du har ett positivt och flexibelt förhållningssätt till elevernas olika förutsättningar. Att anpassa undervisningen utifrån elevernas olika behov är en självklarhet för dig så att varje elev får möjlighet att nå så långt som möjligt. Du har mycket god förmåga att skapa hållbara relationer till elever, kollegor och skolledning och du har ett tydligt men relationellt ledarskap i din undervisning. Du är ansvarsfull inför dina arbetsuppgifter och bidrar aktivt till en god och trivsam arbetsmiljö.

Som person är du tydlig, lugn och trygg. Du har god samarbetsförmåga och är relationsskapande. Ett positivt förhållningssätt och flexibilitet värderas högt. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 55% med möjlighet till ökad tjänstegrad i kombination med andra uppdrag
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/263
Kontakt
  • Carl Forsblad, 0463597834
Facklig företrädare
  • Mikael Sjölander, mikael.sjolander@lund.se
Publicerat 2020-03-26
Sista ansökningsdag 2020-04-12

Tilbage til Ledige stillinger