Tekniska förvaltningen

Vill du vara med och driva utvecklingen i en av en Sveriges mest expansiva städer? Lund fortsätter att växa och har massor av spännande projekt på gång! Vi söker dig som är erfaren driftsingenjör med inriktning på Spårväg.

Om rollen och dina arbetsuppgifter

I rollen som drift- och underhållsansvarig ansvarar du för driften av spårvägsanläggningen. Du är personen som har kontakten med entreprenörerna. Du ska bidra med dina kunskaper tillsammans med externa (upphandlade) entreprenörer och konsulter för att uppnå en trafiksäker spårvägsanläggning. Arbetsuppgifterna innebär planering, genomförande och uppföljning av olika åtgärder tillsammans med våra entreprenörer.
Det ingår även i tjänsten att ansvara för grävningar i Lunds kommun, detta hanteras digitalt av entreprenörerna eller ledningsägarna via Lunds kommuns ärendehanteringssystem
Du kommer dessutom vara behjälplig i andra verksamheter som enheten ansvarar för. För att kunna strategiskt planera verksamheten på ett systematiskt sätt arbetar vi med att förbättra och utveckla enheten digitalt.
I tjänsten ingår även fakturering och budgetarbete.
Du kommer att vara organisatoriskt placerad i Väg-och driftsenheten.

Vi söker dig

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning på spårväg/järnvägsunderhåll eller likvärdig kompetens och är intresserad av att utveckla drift och underhåll på spårvägen i Lunds kommun. Vi ser gärna att du har jobbat några år inom yrket och att du har haft motsvarande arbetsuppgifter och erfarenhet av kundkontakter och service.

Som person är du ansvarstagande och strukturerad och förstår vikten av att dokumentera ditt arbete noggrant. Du är samverkansinriktad och har god förmåga att självständigt planera och prioritera ditt dagliga arbete, även i pressade situationer. Du ser förbättringspotential i verksamheten och bidrar gärna med idéer och till att vidareutveckla ditt eget arbetssätt.

Det är meriterande att ha erfarenhet/utbildning av offentlig upphandling samt kunskap inom entreprenadjuridik.

Det är meriterande om du har yrkeserfarenhet från entreprenadsidan eller om du har arbetat med spårväg-/ järnvägsunderhåll tidigare som beställare eller entreprenör.

Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. B-körkort är ett krav.

 

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.

Det här ger vi dig som medarbetare

Arbetsplatsen är belägen centralt i Lund precis bredvid järnvägsstationen. Vi arbetar i aktivitetsbaserad kontorsmiljö, har flextid och möjlighet till distansarbete.

Om arbetsplatsen

Lunds kommun är inne i ett expansivt utbyggnadsskede och står för stora utmaningar med bland annat, Brunnshögsområdet med de två stora forskningsanläggningarna MAX IV och ESS, Västerbro som är ett 66 ha stort stadsutvecklingsprojekt där ett befintligt verksamhetsområde ska omvandlas till en levande blandstad innehållande bostäder, kontor, verksamheter och service samt utbyggnation av bostadsområden och utvecklingen av Lunds Centrum.

Vi är en beställarorganisation som i huvudsak arbetar med entreprenörer och konsulter. Våra ansvarsområden omfattar flera breda verksamhetsområden inom väghållningsområdet, drift och underhåll av gator och gång- och cykelbanor, hantering av grävningstillstånd, renhållning och vinterväghållning, gatubelysning, brokonstruktioner samt felanmälan och synpunktshantering. Lunds kommun har också fått ett helt nytt trafikslag, spårväg mellan Lund- ESS som vi ska sköta drift och underhåll på.

Vi är totalt sex personer på enheten för väg- och drift. Enheten består av fem driftingenjörer och en enhetschef som jobbar tillsammans för att utveckla verksamheten och Lunds kommun. Enheten genomsyras av bred kompetens och en teamkänsla som bygger på tillit och glädje. Utvecklingsfrågor är viktiga för oss med mål om att ytterligare förstärka Lund som en attraktiv kommun att bo och verka i. Vi jobbar kontinuerligt med förbättringar i arbetsprocesser och i samarbete med interna och externa aktörer. Du kommer att ingå i ett team som arbetar med att se till att vår kommun hålls i ett bra och säkert skick. Som medarbetare hos oss blir du en del av detta utvecklingsarbete. Vi är måna om att du ska trivas tillsammans med oss. Du kommer att ha möjlighet att påverka dina arbetsuppgifter inom teamet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort LUND
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/71
Kontakt
  • Håkan Svensson, enhetschef, 046-3596969
Facklig företrädare
  • Irene Björklund, Vision, 046-3598328
  • Anna Isgren, Sveriges Ingenjörer, 046-3594473
Publicerat 2024-01-25
Sista ansökningsdag 2024-02-25

Tillbaka till lediga jobb