Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Vi söker en engagerad och lösningsfokuserad HR-administratör till vår Bemanningsenhet inom barn- och skolförvaltningen. Rollen innebär en varierad arbetsdag där du får möjlighet att hantera både korta och långa vikariat samt utföra administrativa uppgifter för att stödja verksamheten. I ditt uppdrag ingår även administration av förvaltningens LAS-hantering och uppföljning av våra vikarier. En stor del av Bemanningsenhetens uppdrag utgörs av rekrytering, där din roll är främst är att med dina kollegor hålla rekryteringsträffar och genomföra intervjuer. Det kan även förekomma externa rekryteringsaktiviteter, referenstagning och anställningsadministration. En viktig del av ditt arbete är dialog med såväl chefer och verksamheter som våra timavlönade i allehanda frågor.

Du och dina kollegor ansvarar för att kommunikationen mellan verksamheterna och Bemanningsenheten är välfungerande och alla kan få hjälp med sin fråga. Du förväntas ta egenansvar för dina arbetsuppgifter, bidra till enhetens utveckling och ingå ett välfungerande team där verksamheternas behov är i fokus. Du kommer även att stödja Bemanningsenhetens chef i rekrytering och administration samt stödja verksamhetens chefer och medarbetare i våra IT-verktyg.

Tjänsten är ett vikariat under perioden 240601-250531. Tillträdesdatum kan förflyttas och ske efter överenskommelse.

Vi söker dig som

har eftergymnasial utbildning med inriktning inom PA/Human resources, administration eller likvärdig. Erfarenhet från HR-administrativa arbetsuppgifter inom förskola eller skola är meriterande.

Vi ser gärna att du har kunskap om och erfarenhet av hur rekrytering och bemanning fungerar. Det är meriterande om du har kunskap om, och erfarenhet av arbetsrätt och kollektivavtal som reglerar förskola och skola. Vi ser det som meriterande att du har utbildning i samt erfarenhet av arbete med IT-verktygen Personec P, Time Care Pool och WinLas.

Du är en person som drivs av att ge god service och förstår rollen som stöd till verksamheterna. Du har förmågan att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv, är noggrann, ansvarstagande och klarar av att hantera omväxlande situationer. Din kommunikativa förmåga är god och du har lätt för att uttrycka dig i svenska språket i tal och skrift. Arbetet kräver att du kan prioritera och hantera många arbetsuppgifter parallellt, samtidigt som deadlines är en viktig del av vår vardag.

Vi behöver dig som vill arbeta utifrån vår vision och verksamhetsidé, alltid med engagemang för medborgarens situation, och som har modet att prova nya sätt och ser lösningar i alla utmaningar. Vi tror du har integritet, är kreativ och vill vara delaktig i verksamhetens utveckling.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.

Det här ger vi dig som medarbetare

Om oss

Vi är en del av förvaltningens HR-avdelning med fokus på uppdraget vikarieanskaffning och stöd i alla frågor kring vikarier för förskolan och grundskolan. Vårt team drivs av engagemang och arbetsglädje i en strävan efter att skapa likvärdiga förutsättningar för alla barn och elever i våra verksamheter.

Hos oss får du plats att växa och påverka. Vill du bli en del av vårt team? Ansök nu och vara med oss på resan mot en utbildning i världsklass!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/105
Kontakt
  • Eva Jonsson, enhetschef, 046-3598272
Facklig företrädare
  • Josefine Båge Jallow, Vision, josefine.bagejallow@lund.se
  • Gregorio Macario, SSR, gregorio.macario@lund.se
Publicerat 2024-02-02
Sista ansökningsdag 2024-02-25

Tillbaka till lediga jobb