Utbildningsförvaltningen

Om oss

Komvux i Lund erbjuder utbildning i sfi, anpassad utbildning, lärlingsutbildning, grundläggande och gymnasiala kurser,  yrkesutbildningar, uppdragsutbildningar och riktade arbetsmarknadssatsningar. Vi har undervisningslokaler på Gastelyckan i Lund och även på Campus Vipan. Yrkesutbildningarna genomförs på Campus Vipan där vuxenutbildningen och gymnasieskolan samarbetar. 

Läs mer om Komvux på vår hemsida. https://lund.se/komvux

Vår vision är att "Vi på Komvux Lund vill ge alla elever möjlighet att nå sin fulla potential och komma vidare till arbete eller studier. Lärandet utformas tillsammans utifrån elevens olika erfarenheter, livssituation, kunskaper och studiemål. Eleven är i centrum och vi skapar en trygg skola där vi utvecklas och lär tillsammans. Tillsammans gör vi det möjligt".

Lunds kommun tillämpar tillitsbaserat ledarskap. På Komvux arbetar vi med distribuerat ledarskap där samordnare, arbetslagsledare och förstelärare har tydliga uppdrag att leda och utveckla verksamheten med ett lösningsfokus. Systematiskt kvalitetsarbete, som utgår från analys av våra resultat, är navet för vårt utvecklingsarbete, där all personal deltar aktivt.
På vår skola har vi ett Lärcentrum, Kompassen där eleverna erbjuds stöd för att klara sina studier. Vi ingår i flera vuxenutbildningsnätverk både i närområdet och med jämförbara kommuner i Sverige, samt har samarbeten med Lunds universitet. Vi är Erasmus+ ackrediterade och varje år får personal möjlighet att delta i jobbskuggning, kurser och samarbeten med vuxenutbildningar i Europa. Erasmusarbetet medför också att vi tar emot kollegor från andra länder med en regelbundenhet.

 

Arbetsuppgifter

Du ansvar för vård- och omsorgsutbildning samt barn- och fritidsutbildning med tillhörande uppdragsutbildningar och arbetsmarknadssatsningar. I ditt uppdrag ingår samverkan med med andra förvaltningar och andra både interna och externa nätverk.

Du arbetar med att utveckla och skapa nya utbildningar och yrkesutgångar för att möta individens och arbetsmarknadens behov. Vuxenutbildningen är en föränderlig verksamhet och ställtiderna kan vara korta. 

Ditt huvudsakliga uppdrag är att leda den pedagogiska utvecklingen tillsammans med medarbetare. Som biträdande rektor ansvarar du för personal, ekonomi, uppföljning, kvalitetsarbete, tjänsteläggning, schemaläggning, samverkan och arbetsmiljö inom dina ansvarsområden. 

Du kommer att ingå i ett ledningsteam på Komvux med rektor, biträdande rektorer och administrativ chef, samt vara delaktig i vuxenutbildningens styrgrupp. En gång i månaden träffas Utbildningsförvaltningens alla skolledare i ett kompetensutvecklande forum.

 

Vi söker dig som

Vi söker dig som har rektorsutbildning och erfarenhet av att leda utvecklingsarbete i egenskap av skolledare. Du har tidigare ansvarat för och drivit processer kring kvalitetsarbete, kompetensutveckling, budget, tjänstefördelning, schemaläggning och personalansvar. Det är meriterande om du har erfarenhet av yrkesutbildning och vuxenutbildning.

Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och driver utveckling utifrån identifierade behov. Det är viktigt att du tillsammans med ledningsgruppen arbetar med en helhetssyn på skolans verksamhet. Som person är du prestigelös, utvecklingsinriktad, lyhörd och tydlig i ditt sätt att kommunicera. Du är bra på att arbeta både självständigt och i team och vågar utmana och arbeta lösningsfokuserat. 

Ditt ledarskap är coachande och präglas av öppenhet, respekt och tillit. Tillitsfulla relationer är viktiga för dig och du inspirerar medarbetare  att utvecklas och växa i sina uppdrag. Du är närvarande och synlig i verksamheten och har ett stort intresse för elevernas lärande och insatt i pedagogisk forskning.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och meningsfullt jobb med möjlighet att göra skillnad, såväl idag som på lång sikt!

Vi ber våra sökande notera att vi kommer att genomföra intervjuer den 27 februari och 29 februari. Kallelse till intervjuer skickas den 26 februari. Om du går vidare i rekryteringen genomförs test och andra intervju veckan efter, den 4 mars samt 7 mars. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt, enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/115
Kontakt
  • Mari Aaman, Mari.Aaman@lund.se
  • Ellinor Christensson, Ellinor.Christensson@lund.se
Publicerat 2024-02-01
Sista ansökningsdag 2024-02-25

Tillbaka till lediga jobb