Kommunkontoret

Nu söker stöd och servicecenter dig som vill bidra med din kunskap och kompetens på vår gemensamma utvecklingsresa.

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Vi söker nu en ny kollega till enheten för HR-systemstöd som är en del av kommunkontoret. Du blir en del av ett team som arbetar med förvaltning och utveckling av kommunövergripande systemlösningar inom HR-området.

Du kommer att vara delaktig i HR-objektets digitaliseringsarbete och på ett processorienterat sätt stödjer du objektledare, processägare och verksamhetsspecialister inom de olika processerna inom HR. Som en del av ditt uppdrag ingår omvärldsbevakning. Stort fokus läggs också på att bidra till utveckling av de administrativa processerna som hanteras inom HR-systemen med syfte att förbättra och förenkla användbarheten och minska administrationen för våra chefer och medarbetare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir framför allt att tillsammans med övriga systemspecialister:

  • säkra drift och funktionalitet utifrån uppställda krav samt lagar och avtal
  • delta i utredningar avseende nya tillämpningar inom området samt medverka i utvecklingsprojekt
  • genomföra tester och anpassningar av befintliga och nya versioner
  • felsöka och åtgärda incidenter, vid behov i dialog med våra leverantörer
  • hantera behörigheter för kommunens HR-system

Vi söker dig

Vi söker dig med högskoleutbildning inom systemvetenskap alternativt annan relevant utbildning eller praktisk erfarenhet inom systemförvaltning under minst ett år. Du bör ha goda IT-kunskaper, god förståelse för olika HR-processer och erfarenhet av att arbeta i projekt.

Det är meriterande om du även har erfarenhet av offentlig verksamhet och kunskap i bland annat Personec P, schema-bemanningssystem samt system för vikarieanskaffning. Vi ser också det som meriterande om du har kunskaper i SQL samt erfarenhet av automatisering, digitalisering och effektivisering av processer.

För att trivas i rollen behöver du vara strukturerad, noggrann, lösningsfokuserad och har förmåga att snabbt ställa om och prioritera mellan olika arbetsuppgifter när arbetet så kräver. Du har förmåga att se såväl delar i processer som helheten och du brinner för utvecklings- och kvalitetsfrågor. Det är av stor vikt att du kan uttrycka dig mycket väl i svenska både muntligt och skriftligt. Du har ett positivt förhållningssätt, är ansvarstagande och en lagspelare som bidrar till vår positiva arbetsmiljö.

Vi erbjuder dig

en omväxlande tjänst med många samarbetsytor där du ges möjlighet att påverka såväl form som innehåll. Vi sitter i aktivitetsbaserade kontor mittemot Lunds centralstation med hög variation av olika sorters kontorsmiljöer som vi kan välja mellan baserat på den arbetsuppgift vi ska utföra. Möjlighet till arbete på distans finns när arbetsuppgifterna medger detta. Du som medarbetare formar din arbetsdag på bästa sätt.

Vi månar om varandra, vår arbetsmiljö och hälsa. Vi har friskvårdsbidrag som vi gärna ser att du nyttjar. Här kan du läsa mer om vad Lunds kommun erbjuder dig som anställd: Det här ger vi dig som medarbetare

Om rekryteringen

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.

Om oss

Alla vi som arbetar inom stöd och servicecenter är specialister på vårt uppdrag och ger våra kollegor stöd och service. Vi lever varje dag efter Lunds kommuns vision: Lyssna, lära, leda och delar med oss av vår kompetens, vår goda bemötandekultur och arbetsglädje. Tveka inte att bli en av oss!

Varm välkommen med din ansökan redan idag!

Om arbetsplatsen

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/146
Kontakt
  • Annica Tryding, enhetschef, 0706366985
Facklig företrädare
  • Cecilia Åkesson, Vision, cecilia.akesson@lund.se
Publicerat 2024-02-12
Sista ansökningsdag 2024-02-25

Tillbaka till lediga jobb