Lunds kommun


Om rollen och dina arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som kan ersätta vår kollega som ska vara tjänstledig året ut. Tjänsten är en delad tjänst där du kommer jobba 60% av din tid med myndighetsutövning försörjningsstöd och 40% som arbetsmarknadskonsulent. Du blir en av fem socialsekreterare i försörjningsteamet och en av tre arbetsmarknadskonsulenter i arbetsmarknadsteamet. I uppdraget ingår att träffa den unge vuxne och utreda rätt till försörjningsstöd, men framför allt att jobba motiverande mot självförsörjning. Du kommer ha ett nära samarbete med dina kollegor inom enheten men också övriga socialtjänsten samt andra aktörer och viktiga samverkanspartners runt den unge.

Tjänsten är dynamisk då du har en fot i myndighetsutövningen och en i utföraruppdraget. Det skapar en unik möjlighet att få en helhetsbild av självförsörjningsprocessen, från första kontakt med ansökan om försörjningsstöd till avslut till arbete och därmed självförsörjning. Det är just nu mycket spännande som händer inom förvaltningen i arbetet med ungdomar  kopplat till studier- och arbetsmarknadsfrågor. 

Vi söker dig

Vi söker dig med socionomexamen. Som person ser du möjligheter hos dina medmänniskor och trivs att se människor växa. Du kan jobba med helheten, från första kontakten med ungdomen till avslut vid självförsörjning. Du är positiv, kreativ och tar egna initiativ. Du kan ledigt växla mellan kontakt med ungdomar, samarbetspartners och administrativt arbete. Att samarbeta faller sig naturligt för dig, både med kollegor inom och utanför kommunen. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med försörjningsstöd, kommunala arbetsmarknadsinsatser och målgruppen unga vuxna.

Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

18 till 24-enheten arbetar för att stödja unga vuxna vi möter i riktning mot ett självständigt liv utifrån sina förutsättningar. Behoven varierar utifrån den unges livssituation. Inom enheten har vi samlat olika kompetenser med fokus på försörjningsstöd, arbetsmarknadsfrågor, utredning av övrigt bistånd samt öppenvårdsinsatser. Visionen är att socialtjänsten genom ett nära samarbete och helhetssyn skall samla de kompetenser som behövs utifrån den unga vuxnas behov och därmed ge dem det stöd de behöver med självständighet som mål. 

 

 

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort LUND
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/157
Kontakt
  • Sara Hosseinkhah, 046-3599751
Facklig företrädare
  • Anders Söderberg, Vision, anders.soderberg@lund.se
  • Gregorio Macario Hernandez, SSR, gregorio.macario@lund.se
Publicerat 2024-02-12
Sista ansökningsdag 2024-02-26

Tillbaka till lediga jobb