Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som fritidspedagog arbetar du pedagogiskt och socialt utifrån verksamhetens mål och riktlinjer. Du planerar, genomför och följer upp undervisningen i enlighet med gällande styrdokument och arbetar aktivt med att utveckla fritidshemsverksamheten. Tillsammans med arbetslaget ansvarar du för att skapa en trygg miljö för eleverna, under skoltid såväl som på fritidshemmet. 

Vi söker någon som har stort intresse för värdegrundsarbete och arbete med rastverksamheten. Du ska ha behörighet att undervisa i ämnen under skoltid samt kunna planera och genomföra utmanande aktiviteter under fritidstid. Vi arbetar systematiskt med att utveckla kvalitetsarbetet inom fritidshemmet. Du förväntas delta i det systematiska arbetet som styrs av skollag och läroplaner. Samarbetsförmåga, flexibilitet, ansvarstagande och att alltid ha eleven i fokus är dina styrkor.

Vi söker dig

Vi söker dig som är legitimerad grundlärare i fritidshem, alternativt har fritidspedagogsexamen eller lärarexamen för fritidspedagogisk verksamhet. Tidigare erfarenhet av yrket är meriterande.

Som person är du tydlig, organiserad, lösningsinriktad, lyhörd. Du är engagerad i ditt uppdrag och brinner för att leda eleverna i deras utveckling både kunskapsmässigt och socialt. Du har ett gediget intresse för människor och ser värdet i att alla är olika och har förmåga att skapa bra relationer med elever och vårdnadshavare. Du har eleven i fokus och arbetar för att skapa en tillgänglig lärmiljö för alla elever. Du är strukturerad, välplanerad samtidigt som du är flexibel och gillar pedagogiska utmaningar. Det är bra om du har erfarenhet att arbeta med elever med olika behov, som exempelvis svårigheter i samband med NPF eller andra utmaningar.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.

Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Kulparkskolan är en F-3 skola i Stångby som startade 2012 och har utvecklats sedan dess. I våra fina lokaler och utemiljö skapar vi en god känsla för gemenskap och lärande. I nuläget finns det kooperativa lärandet, differentierad undervisning och rastverksamheten i fokus. Vi är en skola med hög måluppfyllelse och låg personalomsättning. Personalen arbetar tillsammans och bidrar med sina erfarenheter och kunskap för att utveckla verksamheten till en skola där alla, elever och personal, känner att de lyckas. Vårt värdegrundsarbete är väl utvecklat och eleverna är indelade i faddergrupper som träffas regelbundet på våra tillsammansdagar.

All utbildning utgår från styrdokumenten som bygger på forskning och beprövad erfarenhet. Våra elever får möjlighet att utvecklas så långt som möjligt utifrån sina erfarenheter och förmågor.

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan tillsvidareanställd medarbetare. 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20240809 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/547
Kontakt
  • Tina Källbom, 0463592469, tina.kallbom@lund.se
Facklig företrädare
  • Sveriges Lärare, Lotta Hersgren, lotta.hersgren@lund.se
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb