Som stödpedagog är du en del av arbetslaget där sedvanligt arbete förekommer samtidigt som du finns som ett extra stöd för medarbetare. Du handleder, förbättrar och följer upp det pedagogiska arbetet. Du samarbetar nära med områdets pedagogiska samordnare samt ingår i ett nätverk av stödpedagoger från andra boenden.
Varje vecka har du avsatt tid för pedagogiska uppgifter, som att handleda medarbetare i utmanande situationer, hålla dig uppdaterad om tydliggörande pedagogik, stötta i dokumentation eller samarbeta med andra stödpedagoger. Du är även digitalt ansvarig, vilket innebär att du stödjer och utvecklar arbetet med våra digitala verktyg.
"Som stödpedagog har man mer ansvar för helheten och samordningen i verksamheten. Jag ser till att vi har uppdaterade kunskaper på arbetsplatsen och jobbar mycket med tydliggörande pedagogik." - Glenn.
Läs gärna vår intervju med stödpedagog Glenn, intervju med Glenn.
Arbetstider är dag, kväll och varannan helg. I Lund arbetar du som stödpedagog 36,20 per vecka.
Här har du ett utmärkt sätt att visa ditt intresse för rollen som stödpedagog inom boende LSS! Svara på våra urvalsfrågor och skicka in ditt CV - kanske är det just du vi letar efter!
Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.
Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret:
Polisen: Beställ utdrag ur belastningsregistret
För arbete inom LSS behöver du dessutom beställa:
Polisen: Beställ utdrag ur belastningsregistret