Utbildningsförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Tjänstens placering är på utbildningsförvaltningens kansli och rollen rapporterar till enhetschefen för utvecklingsenheten

Vi söker nu en kollega till utvecklingsenheten, vars huvudsakliga uppdrag är att stödja nämnd och förvaltning i arbetet med att kvalitetssäkra och utveckla verksamheterna, i nära samarbete med övriga enheter på kansliet och andra aktörer internt och externt.

Som nämndsekreterare arbetar du nära utbildningsdirektören, och ger professionellt stöd åt nämnd, förvaltningsledning och handläggare i ärenden som rör nämnden. Du bevakar att ärenden kommer upp till nämnd samt ansvarar för kvalitet och rättssäkerhet i beredningsprocessen, ärendehandläggningen och på sammanträdena. Du planerar, genomför och efterarbetar nämndens sammanträden och övriga möten samt sköter övrig administration kring nämnden. I tjänsten ingår också att vara ersättare för registrator, innefattande bevakning av förvaltningsbrevlåda, diarieföring och utlämning av handlingar.
I utredningsuppdraget ingår att besvara remisser och motioner samt att ta fram beslutsunderlag till nämnden i form av exempelvis kartläggningar och utredningar. Det ingår också att samordna förvaltningens arbete med kris och beredskap.

Vi söker dig

  • Har högskoleutbildning med statsvetenskap som huvudämne, eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Har minst ett års erfarenhet av arbete som nämndsekreterare. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av utredningsarbete.
  • Har goda kunskaper i kommunallag, förvaltningslag, offentlighet- och sekretesslag och GDPR samt tillämpningen av bestämmelserna i beredningsprocess och på sammanträden. Det är positivt om du även har kunskap om skollagstiftningen.
  • Kan hantera många parallella arbetsuppgifter, har ett strukturerat och noggrant arbetssätt samt arbetar uthålligt för att nå önskat resultat.
  • Trivs både med att arbeta självständigt och tillsammans med andra och har lätt för att knyta nya kontakter
  • Har god kommunikativ och språklig förmåga i svenska, såväl skriftligt som muntligt

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

På utbildningskansliet arbetar ca 40 personer med förvaltningsövergripande frågor såsom ekonomi, lokalförsörjning, kvalitet, HR, antagning, IKT, juridik och elevhälsa. Vår arbetsmiljö är kreativ och stimulerande med engagerade kollegor inom olika professioner som samarbetar för att bidra till god kvalitet och utveckling av våra verksamheter. Tillit, arbetsglädje och hjälpsamhet är ledord i vårt dagliga arbete. Tillsammans är ett nyckelord för oss och ingen är ensam när utmaningarna känns svåra. Vår arbetsplats är belägen i centrala Lund.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-05-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/178
Kontakt
  • Mia Reuterborg, 046-3594747
Facklig företrädare
  • Jannika Josefsson, Vision, jannika.josefsson@lund.se
Publicerat 2024-02-16
Sista ansökningsdag 2024-03-10

Tillbaka till lediga jobb