Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Söker du en kreativ arbetsplats där det finns utrymme att utvecklas och vara med och påverka? Vill du vara med om att utveckla elevhälsans arbete?  Då är det här en tjänst för dig! 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av främjande och förebyggande hälsoarbete, hälsosamtal, vaccinering av elever, hälsokontroller, pubertets samtal samt enklare sjukvårdsinsatser. Du kommer delta i elevvårdsteamet tillsammans med rektor, skolpsykolog, kurator och speciallärare/specialpedagog. Som skolsköterska kommer du även att samarbeta med vårdnadshavare samt andra verksamheter och myndigheter utanför skolan. Det kan finnas möjlighet till utökad sysselsättningsgrad på 55%. 

Vi söker dig

Du ska vara legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård, hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller skolhälsovård. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med barn och unga inom skolans verksamhet och även med hälsofrämjande arbete för barn och ungdomar. Som person är du positiv tar egna initiativ, flexibel och ansvarstagande. 

Det är viktigt att du har en god kunskap och erfarenhet att arbeta digitalt, då en stor del av dokumentationen sker i digitala verktyg. Erfarenhet av dokumentation i PMO är meriterande. 

Vi tillämpar löpande urval och ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Tjänsten kommer att vara fördelad på Hagalundskolan samt tillhörande anpassad grundskola med 10-12 elever.

Hagalundskolan är en parallell kommunal F-6 skola med ca 200 elever. Vi har verksamhet inom grundskola, anpassad grundskola och fritidshem. Skolan ligger i Dalby, naturskönt beläget nära Dalby Söderskog, ca 1 mil öster om Lund.  

Vi arbetar tematiskt och har en ämnesövergripande pedagogik. Vi vill stimulera elevernas kreativitet, nyfikenhet och vilja att pröva egna idéer och lösa problem. Vi strävar efter gemenskap som ger trygghet och lust att lära.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-12 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/182
Kontakt
  • Anne-Marie Lundborg Berggren, Rektor, 046-3593525
  • Lina Lindsjö, Biträdande rektor, 046-3597935
Facklig företrädare
  • Joanna Mavèus, Vårdförbundet, joanna.maveus@lund.se
Publicerat 2024-02-16
Sista ansökningsdag 2024-04-07

Tillbaka till lediga jobb