Serviceförvaltningen

Vill du vara med och skapa och utveckla måltidsupplevelser i Lunds kommun?

Måltidsservice söker nu en samordnare till Genarpsköket/Häckebergaköket då tidigare samordnare valt att gå vidare till annat uppdrag inom organisationen. Som samordnare ges du möjlighet att tillsammans med din arbetsgrupp bidra till matglädje för våra matgäster.

Om rollen och dina arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som samordnare är du en aktiv del i matlagningen tillsammans med dina kollegor. Du leder och fördelar det dagliga arbetet i köket samt ansvarar för att säkerställa att mat, utbud och service håller god kvalitet tillsammans med dina kollegor. I de dagliga arbetsuppgifterna ingår förberedelse, matlagning, specialkost, disk och städ. Som samordnare har du även, tillsammans med enhetschefen, ansvar för köksekonomin, administration samt arbetsmiljöfrågor. Du är delaktig i att driva kvalitet och effektivisering tillsammans med enhetschef och arbetsgrupp. Bland annat hanterar du varubeställningar, matsalsbeställningar och arbetar i kostdataprogram. Du ansvarar för löpande dialog med våra samarbetspartners och dess företrädare samt våra matgäster genom att exempelvis delta på matråd. Du ska också tillsammans med dina kollegor utföra de uppgifter som framgår för egenkontroll i enlighet med livsmedelslagen och Livsmedelsverkets föreskrifter.

Du kommer arbeta aktivt och medskapande för att bidra till arbetsplatsens och verksamhetens utveckling och mål. Du företräder Lunds kommun på ett professionellt sätt genom att i arbetet verka för att genomföra och verkställa kommunens processer, riktlinjer och policys. Du rapporterar till din närmaste enhetschef. 

Uppdraget innebär att leda arbetsgrupperna i både Genarpsköket och Häckebergaköket. Därmed fördelar du din arbetstid mellan de två köken som ligger placerade i närheten av varandra.

Vi söker dig

Du har gått en 3-årig hotell- och restaurangutbildning eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Du har arbetat minst 5 år som kock och har minst 1 års erfarenhet från någon arbetsledande roll. Vi förutsätter att du har erfarenhet av att arbeta med egenkontroll. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av att arbeta med specialkost samt kostdataprogram. 

Uppdraget som samordnare kräver att du har helhetssyn och en god ledarskapsförmåga i form av att du kan leda och motivera andra samt skapa delaktighet och engagemang hos kollegorna. Du har en god kommunikationsförmåga, tycker om utveckling och ser möjlighet i förändringar. Du kan snabbt byta fokus och på så sätt anpassa dig till förändrade omständigheter. Du är handlingskraftig och organiserar, planerar och prioriterar i arbetet på ett effektivt sätt. Det är en självklarhet för dig med ett positivt, professionellt och respektfullt förhållningssätt i mötet med såväl interna som externa samarbetspartners.

Rollen som samordnare kräver även att du har datorkunskaper och en vana av att arbeta med Office-paketet. Vidare har du goda kunskaper i svenska såväl i tal som skrift.

Inför anställning inom Måltidsservice där arbete med barn inom skola och förskola ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt.

Vi erbjuder dig

Måltidsservice erbjuder dig ett arbete där du kan vara med och skapa och utveckla skolmaten i Lunds kommun. Riktigt god mat, service, arbetsglädje, attraktiva måltider, miljö och hållbarhet som självklara grundingredienser är måltidsservices framgångsrecept! Du arbetar tillsammans med dina kollegor med stort engagemang, gastronomiskt kunnande och bidrar till att skapa matglädje för matgästerna.

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Inom Måltidsservice arbetar drygt 200 medarbetare och affärsområdet består av åtta enheter, 46 kök och en måltidsstab.

Köket på Häckebergaskolan är ett mottagningskök som serverar cirka 200 portioner i restaurangen och cirka 200 portioner till förskolan. Arbetsgruppen består av dig som samordnare samt tre köksbiträden.

Köket på Genarpskolan är ett utskickskök som serverar cirka 350 portioner i restaurangen och skickar cirka 400 portioner dagligen till Häckebergaskolan. Arbetsgruppen består av dig som samordnare, två kockar och två köksbiträden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/565
Kontakt
  • Enhetschef Carolina Jarlsdal, 046-3597067
Facklig företrädare
  • Kommunal sektion Lund/Staffanstorp, 010-4427936
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb