Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som grundskollärare arbetar du pedagogiskt och socialt utifrån verksamhetens mål och riktlinjer samt gällande styrdokument. Du är väl förtrogen med aktuell läroplan och ansvarar för det pedagogiska innehållet i undervisningen samt arbetar främjande för elevernas lärande och utveckling. 

Du har mentorsansvar och undervisar i de teoretiska ämnena, Sv, Ma, So, No, Tk och En för åk 1-3. Du har en vana av att anpassa undervisningen och göra extra anpassningar utifrån elevers behov. I arbetet ingår dokumentation, planerad undervisning utifrån läroplanen samt bedömning i de ämnen du undervisar. 

Vi söker dig

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare och behörig i  Sv, Ma, So, No, Tk och En för åk 1-3 och som har några års erfarenhet av arbete som grundskollärare. Du har en god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan på ett pedagogiskt sätt tillämpa dessa i ditt dagliga arbete.

Du är strukturerad och har en god ledarförmåga. Du samarbetar och är öppen för stöd från specialteamet och kolleger på skolan vid behov. Samtidigt är du självgående, säker och stresstålig i din yrkesroll. 

Din digitala erfarenhet och kunskap behöver vara god, du ska i din profession ha en vana att utveckla elever utifrån läroplanen samt de som utifrån svårigheter behöver digitala verktyg.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.

Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Nyvångskolan F-9 tillhör utbildningsområde 4 i Lunds kommun och ligger centralt i natursköna Dalby. Skolan har ca 900 elever, 150 anställda, fyra fritidshemsavdelningar för elever i åk F-3 och en fritidsklubb för elever i åk 4-6 samt grundsärskola åk 6-9. Skolbyggnaderna är omgivna av grönytor med mycket träd, buskar och gräsmattor där eleverna varje dag har möjlighet att leka och idrotta både på sina raster och på schemalagda rörelsepass.

För oss på Nyvångskolan är det viktigt att eleverna känner lust att lära och inflytande över sitt eget
lärande, under skoltid såväl som i fritidshemmet. Elevdemokrati har länge varit skolans profil och vi arbetar mycket med elevinflytande genom olika elevstyrda råd som driver särskilda frågor och
utvecklingsområden. På råden diskuterar elever och lärare tillsammans frågor som rör arbetsmiljö,
undervisning, vänskap och hälsa.

Nyvångskolans övergripande utvecklingsarbete fokuserar på Skola för hållbar utveckling och att tillgängliggöra lärmiljön för alla våra elever och genom detta skapa bästa möjliga förutsättningar för delaktighet, lärande och trygghet. Som medarbetare på Nyvångskolan är du en självklar del av skolans kollegiala utvecklingsarbete. Nya tankar och perspektiv är alltid välkomna och vi erbjuder alla pedagoger kompetensutveckling.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-08
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/620
Kontakt
  • Siv Karlsson, 046-3597980, siv.karlsson2@lund.se
Facklig företrädare
  • Petra Tufvesson, Sveriges Lärare, 0708-269765
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb