Arbetsmarknads- och socialförvaltningen


Vill du vara med och bidra till en meningsfull vardag för ungdomar i Lund?

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Att vara socialpedagog på ungdomsboendet innebär att 

- vara ett professionellt vuxenstöd i ungdomarnas vardag på boendet och ansvara för deras dagliga omsorg.

- uppmuntra ungdomarna till att skapa ett bra socialt nätverk, motivera till utbildning samt hjälpa dem finna en meningsfull och aktiv, prosocial fritid.

- fungera som ett stöd i ungdomarnas studier och utveckling i såväl frågor om hur det svenska samhället fungerar men också arbeta mot en självständighet och vara i alla frågor med ungdomen som utvecklar den .

- vara ett stöd kring ungdomens kontakt med familj. - vara kontaktperson till flera ungdomar, föra dokumentation samt att tillsammans med vårdnadshavare, god man/ SFV och socialsekreterare upprätta och följa upp genomförandeplaner.

- ha en god kontakt med ungdomen, liksom med skolpersonal och andra för ungdomen viktiga personer/funktioner.

- ansvarsområden fördelas på samtlig personal utifrån tidigare erfarenhet och intressen. Man skapar rutiner och samordnar inom sitt ansvarsområde i samråd med kollegor och ungdomar.

Vi finns tillgängliga för ungdomarna på alla dygnets timmar så arbete på kvällar, helger och journatt ingår.  

Vi söker dig som

brinner för socialt arbete och framför allt ungdomar, men som också  har någon form av eftergymnasial utbildning såsom socialpedagog, beteendevetare, socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Meriterande är om du har utbildning i MI, erfarenhet inom skadligt bruk och beroende eller NPF-diagnoser.

För att lyckas i arbetet behöver du vara bra på att bygga och bibehålla relationer. Du behöver kunna ta egna initiativ och lätt kunna ställa om till nya omständigheter. God lösningsförmåga och kapacitet att leda dig själv och andra är också egenskaper som arbetsgivaren ser som viktiga. Arbetet kräver också en god empatisk förmåga.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om oss

Hos oss får du ett varierat, självständigt och viktigt arbete med ungdomar mellan 16 och 20 år. Du får en gedigen introduktion i arbetet, goda möjligheter till kompetensutveckling och kontinuerligt stöd av dina kollegor och chef. Vår enhet präglas av en positiv anda och vi engagerar oss för att hitta det bästa stödet för våra brukare.

På Ungdomsboendet driver vi ett stödboende för unga tjejer och killar mellan 16 och 20 år. Inom stödboendet erbjuder vi både ett korridorboende och 14 lägenheter för de ungdomar som nått en högre mognad och självständighet, eller som inte kan bo tillsammans med andra av olika skäl. Vi värnar om våra ungdomar och ger dem ett individuellt stöd för att de ska kunna bli självständiga och självförsörjande. Vårt arbetssätt utvecklas kontinuerligt för att kunna möta ungdomarnas behov på bästa sätt och vi hoppas att du vill vara med och hjälpa oss att bli ännu bättre.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/198
Kontakt
  • Michael Popoola, 046-3592685
Facklig företrädare
  • Anders Söderberg, Vision, anders.soderberg@lund.se
  • Gregorio Macario Hernandez Akademikerförbundet SSR, gregorio.macario@lund.se
Publicerat 2024-03-06
Sista ansökningsdag 2024-04-03

Tillbaka till lediga jobb