Kultur- och fritidsförvaltningen

Nu söker dig som tillsammans med kollegor vill vara med och utveckla barn- och ungaverksamheten vid Folkbiblioteken i Lund!

Om rollen och dina arbetsuppgifter            

Barn och unga är en prioriterad målgrupp och vi söker en bibliotekarie som tillsammans med kollegor ska verka för att nå och arbeta med barn och unga. Du kommer att ha din anställning på enhet Stadsdelsbiblioteken, och din placering kommer att vara förlagd till ett eller flera av våra bibliotek. Du arbetar i team och arbetet på respektive bibliotek leds av en platsansvarig verksamhetsledare.

Du deltar i det dagliga arbetet på biblioteket och har en viktig roll i att möta och vägleda våra användare i biblioteksrummet oavsett det gäller litteratur, information eller digitala verktyg.

Du tillhör enhet Stadsdelsbiblioteken vars uppdrag handlar om att göra stadsdelsbiblioteken till aktiva, synliga och angelägna mötesplatser för lärande, läsande, samtal och kultur. Medskapande och dialog är centralt och biblioteket arbetar aktivt med att uppmuntra och möjliggöra användardriven verksamhet. I uppdraget ingår att etablera och utveckla goda relationer med användare och andra aktörer i lokalsamhället.

I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring. Tjänsten löper under perioden 2 september 2024 till 31 januari 2025. 

Vi söker dig

- som har examen inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan relevant utbildning som vi bedömer som likvärdig. 

- är serviceinriktad, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

- ofta kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

- tar ansvar för dina arbetsuppgifter och att strukturera ditt arbete.

- har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Vi erbjuder dig

Välkommen till en verksamhet som befinner sig i en spännande utvecklingsfas. Vi ger dig kontinuerlig kompetensutveckling och jobbar aktivt med kollegialt lärande. Vi sätter stort värde på att dela med oss av vår kunskap till varandra och utvecklas tillsammans.

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om rekryteringsprocessen

I den här rekryteringsprocessen har vi valt löpande rekrytering; vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Om arbetsplatsen

Folkbiblioteken i Lund stärker människors delaktighet i det demokratiska samhället genom litteratur, information, kunskap och kultur. Vi är tillgängliga för alla och har särskilt fokus på prioriterade målgrupper och sammanhang där vi gör störst skillnad. Folkbiblioteken i Lund består av Stadsbiblioteket, tio stadsdelsbibliotek och det digitala och rörliga biblioteket. Folkbiblioteken i Lund arbetar strategiskt och målmedvetet med inkluderingsfrågor och hbtq+ för att skapa en inkluderande miljö för såväl våra besökare som kollegor.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-01-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-09-02
Löneform Månadsavlönad
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/702
Kontakt
  • Linnéa Johansson, 0463593170, linnea.johansson4@lund.se
Facklig företrädare
  • Amanda Ahlerup, DIK, 0463593194, amanda.ahlerup@lund.se
  • Emma Karlsson, DIK, 0463593157, emma.karlsson@lund.se
Publicerat 2024-06-18
Sista ansökningsdag 2024-07-02

Tillbaka till lediga jobb