Arbetsmarknads- och socialförvaltningen, Socialpsykiatri


Om rollen och dina arbetsuppgifter

Att arbeta som handledare inom socialpsykiatrin innebär att du på ett respektfullt sätt är ett socialt och pedagogiskt stöd till personer med psykisk funktionsvariation. Du kommer att arbeta med att ge brukarna en meningsfull, trygg och aktiv vardag.

Du arbetar utifrån brukarens individuella genomförandeplan, vilket innebär exempelvis städning, matlagning, inköp och omvårdnad. Du motiverar till aktivitet och sysselsättning, både i och utanför boendet, för att bryta isolering. Arbetsuppgifterna kan omfatta aktiviteter i det dagliga livet men också omvårdnad såsom hjälp med personlig hygien, samt andra arbetsuppgifter på boendet.

Förutom att utföra praktiska arbetsuppgifter ska du också kunna skriva ner händelser kring brukaren i vårt dokumentationssystem samt ha kontakt med exempelvis myndigheter och anhöriga. Även läkemedelshantering ingår i ditt arbete hos oss.

Hör Elin berätta mer om arbetet som handledare:

https://s3m.io/GptIO

Vi söker dig

Vi söker dig som har ett stort intresse för att arbeta med personer som har en psykisk funktionsvariation och/eller samsjuklighet. Det krävs att du kan arbeta självständigt och att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter.

Du som söker får gärna ha studerat eller ha pågående utbildning på yrkeshögskola med inriktning socialpsykiatri, socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig för befattningen. Kanske studerar du just nu och vill arbeta extra under våren för att sedan vara redo för ett semestervikariat?

Tidigare erfarenhet av arbete inom socialpsykiatri är meriterande liksom erfarenhet av social dokumentation.

För att lyckas i ditt uppdrag tror vi att du är initiativtagande, frågvis och intresserad men det är också viktigt att du är empatisk och ser alla människors lika värde. Du blir en viktig del av en kompetent och hjälpsam arbetsgrupp som har roligt tillsammans. Hoppas att du vill bli en av oss i sommar!

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Vi erbjuder dig

Hos oss får du ett lärorikt, meningsfullt och roligt sommarjobb, där du gör skillnad för andra människor. Du får en välplanerad introduktion där du ges möjlighet att utveckla dina kunskaper i delar där du känner dig osäker. Som handledare i Lunds kommun har du ett lägre heltidsmått än de flesta: 36,33 tim / vecka. 

Lunds kommun erbjuder friskvårdsbidrag till alla medarbetare oavsett anställningsform. Du kan använda det till exempelvis gymkort, massage och andra fysiska aktiviteter. 

Om oss

I verksamhetsområdet socialpsykiatri ingår flera verksamheter som stöd i boende, sysselsättning och arbetsrehabilitering. Verksamheternas syfte är att ge individer bra förutsättningar till återhämtning. Genom att erbjuda ett elastiskt stöd som anpassas efter varje persons behov och ge insatser med hög tillgänglighet, delaktighet och medbestämmande ska personer med psykisk funktionsnedsättning kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Våra verksamheter pågår dygnet runt och därför kan det förekomma arbetspass som är förlagt under dag, kväll, natt och helg. Tiderna kan variera beroende på arbetsplats.

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde efter överenskommelse
Löneform tim- eller månadslön
Antal lediga befattningar 15
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1461
Kontakt
  • Fredrik Svensson, 046-3594725
Facklig företrädare
  • Anders Söderberg, Vision, anders.soderberg@lund.se
  • Gregorio Macario Hernandez Akademikerförbundet SSR, gregorio.macario@lund.se
Publicerat 2024-01-08
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb