Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som skolbibliotekarie hos oss arbetar du såväl med olika läsfrämjande aktiviteter som med MIK-undervisning. Tjänsten innebär ett nära samarbete både med skolans skolledning, lärare, IKT-pedagog, specialpedagoger och med övriga pedagoger. Du har tillsammans med undervisande lärare en viktig roll i elevernas läs-, skriv- och språkutveckling, samt i utvecklingen av deras informationskompetens. Du är därför ett viktigt stöd för pedagoger när det gäller elevernas måluppfyllelse.

Tjänsten är i huvudsak förlagd på Gunnesboskolan men även till Hubertusgårdens integrerade skolbibliotek.

Arbetsuppgifterna är omväxlande och utvecklande och innebär bland annat:

  • Läsfrämjande verksamhet.
  • Medieinköp (målgruppsanpassade medier, medier i enlighet med läroplanen, anpassade medier),
  • Synliggörande av biblioteket och dess tjänster för elever och personal,
  • Skapa trivsam och tillgänglig biblioteksmiljö genom bland annat skyltning,
  • Stärka elevernas medie- och informationskunnighet, MIK,
  • Utbilda/informera/ handleda lärare inom MIK,
  • Vara delaktig i skolutveckling och lärandeprocessen för våra elever,
  • Stödja elever med särskilda behov med t ex Legimus (viktigt med nära samarbete med specialpedagogerna)

Vi söker dig

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap, gärna med erfarenhet av att arbeta med barn/elever i åldern 6-16 år. Du är förtrogen med de styrdokument som reglerar grundskolans verksamhet. Du har god förmåga att samarbeta och trivs med att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra.

Du är kreativ, nytänkande, initiativtagande, strukturerad och kommunikativ och har god social kompetens. Att arbeta i skolmiljö är utmanande och rollen som skolbibliotekarie kräver tydligt ledarskap och förmåga att sätta gränser samtidigt som en god pedagogisk förmåga i mötet med eleverna är viktigt. Stor vikt läggs vid såväl erfarenhet som personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Gunnesboskolan är en grundskola i nordvästra delen av Lunds kommun dit det finns goda kommunikationer, både med tåg och buss. Elevantalet uppgår till ca 640 elever uppdelat på två enheter F-6 och 7-9.

Vi utvecklar elevaktiva arbetssätt och arbetsformer och verkar efter honnörsorden Lust att lära, Lära@lära och Livslångt lärande. Våra skolbibliotek, inklusive informations- och kommunikationsteknik, spelar stor en stor roll i skolan och är väl utbyggda. Vi arbetar också i ett F-9 perspektiv med att höja kompetensen kring NPF och Differentierad undervisning/Lektionsdesign.

I Lunds kommun finns ett aktivt nätverk med skolbibliotekarier som träffas regelbundet för kollegialt lärande och erfarenhetsutbyte. Som skolbibliotekarie i barn- och skolförvaltningen har du också tillgång till en centralt placerad samordningsfunktion, dit du kan vända dig för att få råd, stöd och handledning i skolbiblioteksfrågor.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-04-15
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/152
Kontakt
  • Pernilla Vesterlund, rektor, 046-3594348
Facklig företrädare
  • Viktoria Ejnarsson Zúñiga, DIK, 046-3597344
Publicerat 2024-02-16
Sista ansökningsdag 2024-03-03

Tillbaka till lediga jobb