Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som biträdande enhetschef för den kommunövergripande särskilda undervisningsgruppen, KSU, kan vi erbjuda dig ett intressant, roligt och utmanande arbete. Tillsammans med enhetschef leder du den dagliga verksamheten och det pedagogiska arbetet inom nuvarande enheter samt utvecklar och anpassar enheterna efter rådande behov. Du driver, utvecklar och följer upp verksamheten utifrån uppsatta mål och ansvarar för att resultaten säkerställs och följs upp i enlighet med vårt systematiska kvalitetsarbete. I rollen som biträdande enhetschef ingår att leda, stödja och kompetensutveckla dina medarbetare och att vara drivande i samarbetet med elevernas hemskolor, socialtjänst, barn- och ungdomspsykiatrin, barn- och ungdomshabiliteringen och andra aktörer som kan vara viktiga för eleven. Vidare innebär tjänsten att du tillsammans med enhetschef ansvarar för ekonomi, personal och arbetsmiljö.

Som biträdande enhetschef är du nära verksamheterna och har ett tätt samarbete med pedagoger. Du är operativt engagerad i de elever som går på enheterna. Arbetet innebär att du ibland ställs inför akuta problem som snabbt behöver lösas med klokhet, samarbete och kompetens, vilket innebär att du behöver vara stresstålig och gilla tempot i arbetet.

Vi söker dig

Vi söker dig som har utbildning på högskolenivå med grundskollärarexamen. Du har stor erfarenhet av att jobba med elever i behov av särskilt stöd och har arbetat i särskilda undervisningsgrupper. 

Vi söker dig som vill leda och skapa ett gott arbetsklimat där arbetet för elever och medarbetare präglas av lust att lära, framåtanda och delaktighet och där du har en helhetssyn kring vad som främjar elevens lärande och utveckling. Du vill bedriva pedagogiskt utvecklingsarbete inom KSU för att skapa förutsättningar för en likvärdig, högkvalitativ och rättssäker utbildning. Du har en mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga då jobbet innebär många kontakter med kollegor, elever, vårdnadshavare och olika samhällsfunktioner. Vidare bygger ditt ledarskap på tydlighet och värme samt sätter alltid elevens bästa i fokus.

Du har också ett systematiskt och utvecklingsinriktat arbetssätt med god förmåga att disponera din arbetstid samt vara flexibel. Vidare har du ett arbetssätt som präglas av mål- och resultatorientering där du leder genom närvaro och tydlig kommunikation. Du är analytisk, reflekterande och trygg i dig själv samt strukturerad och konsekvent i din roll som ledare. Etik och värdegrundsfrågor är viktigt för dig och du arbetar för att alltid hålla dessa perspektiv aktuella i verksamheten.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Om du tycker att arbetet som biträdande enhetschef verkar spännande och intressant, ser vi fram emot din ansökan, i denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och sökande kan komma att kontaktas innan sista ansökningsdag.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Kommunövergripande särskilda undervisningsgruppen (KSU) består av sex mindre enheter geografiskt placerade i olika delar av Lund. För närvarande omfattas verksamheten av sex arbetslag med totalt 34 medarbetare. KSU präglas av ett positivt och bra arbetsklimat där medarbetarna visar stort engagemang. Vidare skapar vi delaktighet och trygghet för såväl elever som för vårdnadshavare och medarbetare.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240801 eller enl överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/569
Kontakt
  • Malin Hansson, 046-3596607, malin.hansson@lund.se
Facklig företrädare
  • Tommy Lundstedt, Sveriges Lärare, 046-3592197, tommy.lundstedt@lund.se
  • Åsa Andersson, Sveriges skolledare, 046-3597191, asa.andersson3@lund.se
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb