Serviceförvaltningen

Vill du vara en del av måltidsupplevelsen med skolmaten i Lunds kommun?

Måltidsservice söker nu ett köksbiträde för ett vikariat på 100 % till köket på Häckebergaskolan som tillsammans med kollegor vill bidra till att skapa matglädje för våra matgäster. 

Om rollen och dina arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som köksbiträde är du en aktiv del i matlagningen tillsammans med dina kollegor. Du är en del av det dagliga arbetet i köket och säkerställer att mat, utbud och service håller god kvalitet tillsammans med dina kollegor. I de dagliga arbetsuppgifterna ingår förberedelse, matlagning, specialkost, disk och städ. Du är delaktig i kvalitet och effektivisering tillsammans med samordnare och arbetsgrupp. Tillsammans med kollegor hanterar du varubeställningar, matsalsbeställningar och arbetar i kostdataprogram. Du ska också tillsammans med dina kollegor utföra de uppgifter som framgår för egenkontroll i enlighet med livsmedelslagen och Livsmedelsverkets föreskrifter.

Som köksbiträde arbetar du även aktivt och medskapande för att bidra till arbetsplatsens och
verksamhetens utveckling och mål. Du företräder Lunds kommun på ett professionellt sätt genom att i arbetet verka för att genomföra och verkställa kommunens processer, riktlinjer och policys. 

Vikariatet sträcker sig till augusti 2025 med eventuell möjlighet till förlängning.

Vi söker dig

Vi söker dig som har minst två års arbetslivserfarenhet inom storkök. Har du även erfarenhet av att arbeta i kostdataprogram ser vi det som meriterande.

Uppdraget som köksbiträde kräver att du har en god kommunikationsförmåga, tycker om utveckling och ser möjlighet i förändringar. Du kan snabbt byta fokus och på så sätt anpassa dig till förändrade omständigheter. Du är handlingskraftig och organiserar, planerar och prioriterar i arbetet på ett effektivt sätt. Det är en självklarhet för dig med ett positivt, professionellt och respektfullt förhållningssätt i mötet med såväl interna som externa samarbetsparters.

Rollen som köksbiträde kräver även att du har datorkunskaper och en vana av att arbeta med Office-paketet. Vidare har du goda kunskaper i svenska såväl i tal som skrift.

Inför anställning inom Måltidsservice där arbete med barn inom skola och förskola ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/.

Vi erbjuder dig

Måltidsservice erbjuder dig ett arbete där du kan vara med och skapa och utveckla skolmaten i Lunds kommun. Riktigt god mat, service, arbetsglädje, attraktiva måltider, miljö och hållbarhet som självklara grundingredienser är måltidsservices framgångsrecept! Du arbetar tillsammans med dina kollegor med stort engagemang, gastronomiskt kunnande och bidrar till att skapa matglädje för matgästerna.

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Måltidsservices verksamhet omfattar tillagning av måltider till förskolor, grundskolor, gymnasieskolor samt äldreomsorg. Inom Måltidsservice arbetar drygt 200 medarbetare och affärsområdet består av två avdelningar, åtta enheter, 46 kök och en måltidsstab.

Köket på Häckebergaskolan är ett mottagningskök och tar emot huvudkomponenter från Genarpskolans kök. Dagligen serveras cirka 200 elever i restaurangen i årskurs F-3. Vi serverar även mat till Häckeberga förskola där maten levereras till avdelningarna. 

Arbetsgruppen består av dig som köksbiträde samt två andra köksbiträden och en samordnare. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/595
Kontakt
  • Carolina Jarlsdal, 046-3597067, carolina.jarlsdal@lund.se
Facklig företrädare
  • Kommunal sektion Lund/Staffanstorp, 010-4427936
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb