Arbetsmarknads- och socialförvaltningen


Om rollen och dina arbetsuppgifter

Att arbeta inom Socialpsykiatrin innebär att du på ett respektfullt sätt är ett socialt och pedagogiskt stöd till personer med psykiskt funktionsnedsättning. Genom att skapa trygghet och struktur stödjer du brukaren i sin återhämtningsprocess.  

I din roll ingår att arbeta utifrån brukarnas individuella genomförandeplaner och vara ett tryggt stöd nattetid. På boendena förekommer även praktiska arbetsuppgifter, tex. förbereda frukost, telefonväckning, städ och omvårdnad såsom hjälp med personlig hygien. Läkemedelshantering ingår och du får en delegeringsutbildning av våra sjuksköterskor. 

Regelbunden dokumentation ingår och vi använder planeringsverktyget Epsilon både på dagen och natten. Vi samverkar brett med exempelvis andra vårdgrannar, anhöriga och godemän/förvaltare. 

Till din hjälp i ditt arbete som handledare har du bland annat en pedagogisk samordnare, en enhetsadministratör och ett arbetslag med kollegor som stöttar och stärker varandra.

Vi söker dig

Vi söker dig som har ett stort intresse för att arbeta med personer som har en psykisk funktionsnedsättning och/eller samsjuklighet. Det krävs att du kan arbeta självständigt och att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter.

Du som söker får gärna ha studerat eller ha pågående utbildning på yrkeshögskola med inriktning socialpsykiatri, socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig för befattningen. Kanske studerar du just nu och vill arbeta extra under sommaren och hösten. 

Tidigare erfarenhet av arbete inom socialpsykiatri är meriterande liksom erfarenhet av social dokumentation.

För att lyckas i ditt uppdrag tror vi att du är initiativtagande, frågvis och intresserad men det är också viktigt att du är empatisk och ser alla människors lika värde. 

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Vi erbjuder dig

Hos oss får du ett lärorikt, meningsfullt och roligt extrajobb, där du gör skillnad för andra människor. Du får en välplanerad introduktion där du ges möjlighet att utveckla dina kunskaper i delar där du känner dig osäker. Som handledare natt och sovande jour hoppar du in vid vakanser av olika slag på våra särskilda boenden. 

Lunds kommun erbjuder friskvårdsbidrag till alla medarbetare oavsett anställningsform. Du kan använda det till exempelvis gymkort, massage och andra fysiska aktiviteter. 

Om oss

I verksamhetsområdet socialpsykiatri ingår flera verksamheter som stöd i boende, sysselsättning och arbetsrehabilitering. Verksamheternas syfte är att ge individer bra förutsättningar till återhämtning. Genom att erbjuda ett elastiskt stöd som anpassas efter varje persons behov och ge insatser med hög tillgänglighet, delaktighet och medbestämmande ska personer med psykisk funktionsnedsättning kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Våra verksamheter pågår dygnet runt och arbetspassen är förlagt under kväll, natt och helg. Tiderna kan variera beroende på arbetsplats.

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

 

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad Timanställning
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/607
Kontakt
  • Pernilla Hermansson, 046-3599128, pernilla.hermansson@lund.se
Facklig företrädare
  • Anders Söderberg, Vision, anders.soderberg@lund.se
  • Gregorio Macario Hernandez Akademikerförbundet SSR, gregorio.macario@lund.se
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-27
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb