Vård- och omsorgsförvaltningen

Söker du ett varierande, självständigt och viktigt arbete?
Nu vill vi förstärka vårt team med en stödpedagog som möter de lundabor som får stöd och service inom våra verksamheter inom LSS.

Om arbetsplatsen och rollen

Nu söker vi en stödpedagog till vår servicebostad Neversvägen. På Neversvägen bor unga vuxna och vuxna brukare med inriktning autism och psykisk ohälsa. Du kommer att tillhöra en arbetsgrupp som trivs väldigt bra ihop och som lägger stor vikt vid att stötta och uppmuntra varandra. Det finns ett stort engagemang för våra brukare, därav söker vi en stödpedagog med vana att vara motorn, som har erfarenhet av att handleda och som har en positiv utstrålning. Vi ser gärna att du delar vår vision lyssna, lära, leda. 

I tjänsten ingår att arbeta som en del av arbetslaget där sedvanligt arbete förekommer samtidigt som du finns som ett extra stöd för medarbetare. I rollen som stödpedagog har du varje vecka avsatt tid för det pedagogiska arbetet, vilket till exempel kan bestå av att handleda medarbetare i utmanande arbetssituation, att uppdatera dig kring de senaste studierna om tydliggörande pedagogik, handleda i dokumentation eller samverka med andra stödpedagoger. Du kommer även att vara superuser/digitalt ansvarig, vilket innebär att du kommer att både stötta medarbetare i våra digitala verktyg men även utveckla de digitala verktygen.

I rollen som stödpedagog arbetar du med att förbättra och handleda det pedagogiska arbetet. Du har ansvar för bland annat planering och uppföljning där du tillsammans med våra stödassistenter och pedagogiska samordnare stöttar våra brukare att leva det liv de önskar. Du kommer att tillhöra ett nätverk med stödpedagoger samt arbeta nära områdets pedagogiska samordnare. Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete där ingen dag är den andra lik.

Arbetstider och kommunikation

Arbetstider är dag, kväll och varannan helg samt sovande jour. Som tidigast startar ett pass klockan 07:00 och som senast avslutas ett pass klockan 22:00, detta är ungefärliga tider som kan förändras utifrån brukarnas behov. Journätter är arbetstiden ungefär mellan klockan 22:00 till 07:00.

Närmsta hållplats är Lund Solbjer som ligger två-tre minuters promenad från boendet. Parkering finns på samma väg som boendet, två-tre minuters promenad.

Vi erbjuder dig

"Som stödpedagog har man mer ansvar för helheten och samordningen i verksamheten. Jag ser till att vi har uppdaterade kunskaper på arbetsplatsen och jobbar mycket med tydliggörande pedagogik." - Glenn. 

Läs gärna vår intervju med stödpedagog Glenn, intervju med Glenn

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa. Förmåner som anställd

Arbetsuppgifter

 • Ge stöd utifrån brukarens egna resurser i den dagliga livsföringen samt ge brukarna goda levnadsvillkor i form av självbestämmande, integritet och delaktighet.
 • Utföra och stötta arbetsgruppen i arbetet med social dokumentation, genomförandeplaner och övrig dokumentation samt i att följa upp och utvärdera insatserna.
 • I det brukarnära arbetet vara ett stöd till att tillämpa ett pedagogiskt arbetssätt och olika typer av alternativ och kompletterande kommunikation.
 • Ha fördjupad kunskap i de områden som direkt anknyter till verksamhetsområdet och vara ett stöd i att tillämpa ett pedagogiskt arbetssätt.
 • Vara ett stöd i omvärldsbevakning, i att skapa förutsättningar för att tillämpa evidensbaserad praktik och ett systematiskt arbetssätt samt vara resurs i tillämpningen av aktuell lagstiftning i vardagsnära situationer.
 • Var resurs i att etablera kontakt med interna och externa aktörer och ett stöd i samarbete och samverkan med aktuella aktörer och nätverk så att så att individens behov tillgodoses

Vi söker dig som

 • Har eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet som omfattar minst 200 YH-poäng eller 60 högskolepoäng eller kombination däremellan som motsvarar minst två terminers heltidsstudier, eller annan beteendevetenskaplig inriktning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Har erfarenhet från arbete med målgruppen.
 • Har god kunskap erfarenhet av tydliggörande pedagogik/TEACH.
 • Har god kunskap och erfarenhet av lågaffektivt bemötande.
 • Meriterande med kunskap och erfarenhet av att arbeta med psykisk ohälsa.
 • Meriterande med erfarenhet av ledarskap/handleda.  
 • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska då arbetet innehåller dokumentation, möte med brukare och anhöriga samt samverkansmöten.
 • Baskunskaper i digitala arbetsverktyg.

Rekryteringsprocessen

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.  

Observera att vi i denna rekrytering tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/623
Kontakt
 • Caroline Kristersson, rekryteringskonsult, 046-3597416
 • Catarina Svärd, enhetschef, 046-3598882
Facklig företrädare
 • Kommunal, 010-4427936
Publicerat 2024-05-30
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb