Kommunkontoret

Vi söker nu en erfaren projektledare för att leda ett treårigt projekt inom talangattraktion riktat mot life science och tech. Vill du jobba med att främja kompetensförsörjningen i Greater Copenhagen-regionen i samarbete med svenska och danska aktörer är detta tjänsten för dig.

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som projektledare är du ansvarig för att leda, koordinera, genomdriva och följa upp projektet i enlighet med projektansökan som utgör grunden för projektplanen. Det innefattar bland annat att leda projektets arbetsgrupp i genomförandet av flertalet aktiviteter som exempelvis utbildningar, studiebesök och kommunikationsevent. Därtill är projektledaren ansvarig för projektets arbetspaket om policypåverkan och lärande. En viktig del i uppdraget är att stödja och samordna projektets partners och tillsammans med projektkommunikatören kommunicera löpande med interna och externa aktörer. Rollen innebär även ansvar för projektets budget och redovisning, med stöd av kommunens projektekonom.

Vi söker dig

Vi söker dig som har en akademisk examen inom samhällsvetenskap eller annan utbildningsinriktning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Du har minst fem års arbetslivserfarenhet och aktuell och dokumenterad erfarenhet av projektledning och samordning samt av samverkan mellan olika aktörer. Det är meriterande med kunskap om arbete med talangattraktion/talent retention, kompetensförsörjning, näringslivsutveckling och internationell rekrytering. Vi ser gärna att du har internationell arbetslivserfarenhet och vana av att arbeta i EU-projekt eller internationella samarbeten.

Som person är du målinriktad, självgående, drivande och strukturerad och trivs i en samordnande roll där du har en förmåga att se till verksamhetens helhet och resultat. Du gillar att arbeta såväl operativt som strategiskt, är serviceminded och pedagogisk och trivs med att bygga nätverk och relationer. Du är bekväm med att ta en ledande roll i en arbetsgrupp och har lätt för att hantera mycket information och snabbt sätta sig in i olika verksamhetsområden. God samarbetsförmåga, liksom vana av att driva flera processer parallellt är av stor vikt. Kontakten med projektpartners sker till stor del på engelska och rollen förutsätter att du är en god kommunikatör som uttrycker sig obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och bedömer din projektledningsförmåga utifrån ett helhetsperspektiv.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Tjänsten är en tidsbegränsad projektanställning under projekttiden som löper under tre års tid med start i september 2024, eller enligt överenskommelse. 

Formellt besked om projektansökan väntas i slutet av juni, varför tjänsten tillsätts efter det under förutsättning att projektet beviljas.

Om arbetsplatsen

Tjänsten är placerad på enheten för externa relationer som är en del av avdelningen för hållbar tillväxt på kommunkontoret. Avdelningens uppdrag är att stötta och driva aktiviteter som stärker kommunens näringsliv, innovationsförmåga och arbete med hållbar samhällsutveckling. Genom aktiviteter och projekt i samverkan med kommunens aktörer och medborgare ska avdelningen bidra till effekter som främjar hållbar tillväxt. 

Enheten för externa relationer utvecklar och samordnar Lunds kommuns externa relationer i syfte att stärka Lund som en internationell universitetsstad och tillväxtmotor. Enheten är ett stöd för kommunkoncernen i arbetet med externa och internationella relationer. I enhetens verksamhet ingår International Citizen Hub Lund (ICHL, https://internationalcitizenhub.com/), en mottagandefunktion för internationella talanger. Enheten för externa relationer genom ICHL kommer ansvara för att leda talangattraktionsprojektet. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/637
Kontakt
  • Moa Ageberg, 0707553080, moa.ageberg@lund.se
Facklig företrädare
  • Cecilia Åkesson, Vision, cecilia.akesson@lund.se
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb