Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Vill du bli en av oss? Vi söker nu en lärare i trä och metallslöjd för undervisning i åk 3-6. Vi är ett lärarlag med gott samarbete som arbetar för elevernas bästa! Du kommer att ingå i ett arbetslag kopplat till en årskurs där du även är medmentor. Vår vision är, en skola för alla, där glädje, gemenskap och trygghet ger kunskap för livet. Tillsammans skapar vi förutsättningar för att lyckas.

Som grundskollärare arbetar du pedagogiskt och socialt utifrån verksamhetens mål och riktlinjer samt gällande styrdokument. Du är väl förtrogen med aktuell läroplan och ansvarar för det pedagogiska innehållet i undervisningen samt arbetar främjande för elevernas lärande och utveckling.

Vi stödjer varje elevs kunskapsutveckling grundat på trivsel, samarbete, respekt, medbestämmande, arbetsglädje och kreativitet. Elevens rätt till utbildning utifrån sina förutsättningar är navet i vår verksamhet. All personal arbetar tillsammans och bidrar med erfarenheter och kunskap för att utveckla verksamheten till en skola där alla, elever och personal, känner att de lyckas. Både kollegialt och kollektivt lärande på skolan är en förutsättning för att nå bästa resultat. Du ingår i ett härligt arbetslag på 5 personer, lärare och en fritidspedagog.

Undervisningen bedrivs i fina och fräscha lokaler. Slöjdsalarna är mycket fina och väl utrustade. Vi är ett rektorsområde som består av fyra skolor Kulparkskolan, Vallkärra skola, Håstad skola och Prästängsskolan. Elever från dessa skolor bussas till Prästängsskolan för undervisning i slöjd.

Vi söker dig

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare med inriktning slöjd. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att undervisa i slöjd. Du har en god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan på ett pedagogiskt sätt tillämpa dessa i ditt dagliga arbete. Viktigt är att du känner dig trygg med att ta arbetsmiljöansvaret i slöjdsalen.

Vi ser gärna att du förmåga att kunna se varje enskild elevs behov av utveckling, i förhållande till läroplan och kunskapskrav. Då vi är en liten skola är det viktigt att vi arbetar tillsammans, hjälps åt och du har lätt för att samarbeta. Det är även viktigt för oss att du jobbar med att bygga goda relationer med såväl elever som vårdnadshavare. Som person är du driven, positiv, ansvarstagande och lösningsfokuserad. Du är en tydlig och trygg ledare i klassrummet som tycker att relationer är viktiga och du arbetar aktivt med att hitta olika vägar för att skapa engagemang och delaktighet bland dina elever.

Vi erbjuder dig mycket kunniga och trevliga kollegor som ser fram emot att välkomna en ny kollega. Kontakta oss gärna om du har några frågor!

Då vi tillämpar löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.

Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

I norra Lund ligger Prästängsskolan dit vi nu söker en lärare med behörighet att undervisa i trä- och metallslöjd. Prästängsskolan ligger i Stångby cirka 5 km från Lunds centrum.

Vi är en liten skola med ca 170 elever åk 4-6. Det innebär att vi är ett litet kollegium som arbetar nära varandra och stöttar varandra i vårt dagliga arbete. Vi arbetar med att utveckla elevaktiva arbetssätt, kooperativt lärande och vi jobbar aktivt med tillgängliga lärmiljöer och lektionsdesign. All personal arbetar tillsammans och bidrar med sina erfarenheter och kunskap för att utveckla verksamheten till en skola där alla, elever känner att de lyckas. På skolan finns även ett fritidshem för elever i årskurs 4–6 som.

Vår vision är, en skola för alla, där glädje, gemenskap och trygghet ger kunskap för livet. Tillsammans skapar vi förutsättningar för att lyckas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 20240808
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 90-100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/638
Kontakt
  • Margareta Madejska Waidringer, margareta.madejskawaidringer@lund.se
Facklig företrädare
  • Mattias Öhrman, 073-8554350, mattias.ohrman@lund.se
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb