Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som speciallärare/specialpedagog arbetar du pedagogiskt och socialt utifrån verksamhetens mål och riktlinjer samt gällande styrdokument. Du är väl förtrogen med aktuell läroplan och ansvarar för det pedagogiska innehållet i undervisningen samt arbetar främjande för elevernas lärande och utveckling. 

Letar du efter en möjlighet att få utvecklas, påverka och testa nya vägar? Vill du arbeta i en kreativ och stimulerande miljö? Då tror vi att det här är en tjänst för dig!

Nu söker vi för ett vikariat läsåret 24–25 en speciallärare/specialpedagog till teamet som kommer att vara riktad mot verksamheten åk 4-6. Vi söker dig som inspirerar, tänker nytt och brett samt bidrar till att skapa en skola där alla elever kan vara delaktiga och lyckas utifrån sina förutsättningar.

I dina arbetsuppgifter ryms bland annat arbete med elever i behov av särskilt stöd, pedagogiska kartläggningar, upprättande och uppföljning av åtgärdsprogram och stödinsatser, handledning, utveckling av undervisning samt kontakter med externa aktörer.

Vi söker dig

Vi söker dig som är utbildad speciallärare eller specialpedagog. Speciallärarexamen för grundskolan med utbildning i läsinlärning samt kompetens inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är en merit. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat som speciallärare/specialpedagog och har en bred erfarenhet av att tillgängliggöra den pedagogiska miljön samt inkluderingsarbete. Vidare är du förtrogen med vanligt förekommande test- och analysverktyg inom det specialpedagogiska området, såväl som kompensatoriska hjälpmedel.

Som person är du engagerad och förtroendeingivande, med ett stort intresse för elever och deras olika utmaningar. Samtidigt är du intresserad av att lyfta blicken och aktivt delta i skolans gemensamma skolutveckling. Du har ett öppet och kreativt förhållningssätt och anpassar ditt arbete efter elevernas behov. Du är inte rädd för att testa nya vägar och vågar misslyckas ibland.

Uppdraget genomsyras av ett nära arbete tillsammans med kollegor i elevhälsoteamet, arbetslaget, lärare och vårdnadshavare. Det är särskilt viktigt att du har mycket lätt för att samarbeta. Likaså krävs en mycket god kommunikationsförmåga, dels för att skapa fungerande relationer med elever, vårdnadshavare och andra myndigheter, dels också för att kunna handleda personal.

Denna tjänst är ett vikariat på 100% för nästa läsår med start den 9/8–24.

Då vi tillämpar löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.

Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Nyvångskolan F-9 tillhör utbildningsområde 6 i Lunds kommun och ligger centralt i natursköna Dalby. Skolan har ca 900 elever, 140 anställda, fyra fritidshemsavdelningar för elever i åk F-3 och en fritidsklubb för elever i åk 4–6 samt anpassad grundskola åk 4 - 9. Skolbyggnaderna är omgivna av grönytor med mycket träd, buskar och gräsmattor där eleverna varje dag har möjlighet att leka och idrotta både på sina raster och på schemalagda rörelsepass.

För oss på Nyvångskolan är det viktigt att eleverna känner lust att lära och inflytande över sitt eget lärande, under skoltid såväl som i fritidshemmet. Elevdemokrati har länge varit skolans profil och vi arbetar aktivt med elevinflytande genom olika elevstyrda råd som driver särskilda frågor och utvecklingsområden. På råden diskuterar elever och lärare tillsammans frågor som rör arbetsmiljö, undervisning, vänskap och hälsa.                                   

Nyvångskolans övergripande utvecklingsarbete fokuserar på att tillgängliggöra lärmiljön för alla våra elever och genom detta skapa bästa möjliga förutsättningar för delaktighet, lärande och trygghet. Som medarbetare på Nyvångskolan är du en självklar del av skolans kollegiala utvecklingsarbete. Nya tankar och perspektiv är alltid välkomna och vi erbjuder alla pedagoger kompetensutveckling.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-09
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/642
Kontakt
  • Tina Anne Viktor Kiuru, 046-3599532, tina.viktorkiuru@lund.se
Facklig företrädare
  • Petra Tufvesson, 010-2681256, petra.tufvesson@lund.se
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-06-19

Tillbaka till lediga jobb