Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som grundlärare i fritidshem arbetar du pedagogiskt och socialt utifrån verksamhetens mål och riktlinjer. Du planerar, genomför och följer upp undervisningen i enlighet med gällande styrdokument och arbetar aktivt med att utveckla fritidshemsverksamheten. Tillsammans med arbetslaget ansvarar du för att skapa en trygg miljö för eleverna, under skoltid såväl som på fritidshemmet.

Som medarbetare på Mårtenskolan förväntas du ha fokus på inkluderingsperspektivet med elevens hela lärande i centrum och verka för att skolan och fritidshemmet kompletterar varandra.

I rollen som grundlärare i fritidshem kommer du att ingå i arbetslag där fritidspersonal och lärare har ett nära samarbete med era olika kompetenser för att tillgodose barnens behov. På förmiddagen arbetar du mot klass och leder pedagogisk verksamhet i grupp. På eftermiddagen arbetar du för att ge barnen en bra fritidsverksamhet.

Som grundlärare i fritidshem på Mårtenskolan innebär ditt uppdrag att du arbetar med elevens sociala utveckling i allmänhet och med trygghet och arbetsro i synnerhet

Vi söker dig som

Vi söker dig som är legitimerad grundlärare i fritidshem, alternativt har fritidspedagogsexamen eller lärarexamen för fritidspedagogisk verksamhet. Tidigare erfarenhet av yrket är meriterande.

Du som söker är motiverad till samarbete med kollegor där utbyte av erfarenheter och kunskaper är fundamentet.

Du vill arbeta för ett gott arbetsklimat och en härlig kollegial samvaro.

Vi söker dig med ambitionen att förbättra och utveckla verksamheten genom systematiskt, strategiskt och långsiktigt arbete med stöd av läroplanens ambitioner och centrala innehåll.

Vi förutsätter att du:

  • är utbildad fritidspedagog/lärare i fritidshemmet, gärna med legitimation i idrott och hälsa
  • är intresserad av att utveckla verksamheten på fritidshemmet
  • kan ta ansvar och är villig att dela med dig av idéer och erfarenheter
  • kan skapa förutsättningar för barnens lärande och trivsel
  • har en positiv elevsyn och utgår från att elever kan och vill
  • ser samarbete som en förutsättning i dagens skola

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.

Det här ger vi dig som medarbetare

Vi hoppas att du är intresserad av att anta utmaningen – välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

På Mårtenskolan ansvarar vi för utbildning för ca 250 elever i årskurserna 1-6. Vi har ett mycket nära samarbete med Tunaskolan dit våra elever går till årskurs 7.

Vi är stolta över vår skola. Tack vare att vi är en av två skolor som samverkar ger det oss förutsättningar till en organisation med flexibilitet. På samma gång skapar vi det lilla och trygga på vår enhet. Närheten till eleverna i arbetslaget och dess lärare gynnar gott samarbete, kreativitet och ett långsiktigt kunskapsutvecklande arbete.

På skolan bedriver vi ett aktivt miljöarbete och vi använder våra gröna omgivningar för såväl lek som undervisning. Ofta har vi uteaktiviteter i vårt närområde och ibland gemensamma aktiviteter för hela skolan. Under våra skolgårdsdagar underhåller och utvecklar vi vår skolgård.

Vi har en stor tilltro till våra elevers förmågor och har rastansvariga som arrangerar gemensamma lekar för alla elever som har lust att vara med. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-06-22
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20240812
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/668
Kontakt
  • Birgitta Ramsbjer, biträdande rektor, birgitta.ramsbjer@lund.se
Facklig företrädare
  • Lisa Sorkine, Sveriges Lärare, 046-35981150, lisanathalie.sorkine@lund.se
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb