Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Tjänsten som barn- och elevadministratör innebär att du till ingår i ett arbetslag som arbetar med administration inom förskola, skola och fritidshem. Aktuella arbetsuppgifter berör främst skola och innefattar bland annat köhantering, placeringar, utskrivningar och skolpliktsbevakning. Vi arbetar med registrering, bevakning och kvalitetssäkring i register. Vi arbetar mycket i olika system och du ska ha erfarenhet av arbete i Officepaketets olika program och det är meriterande om du arbetat i system såsom t.ex. Edlevo, W3D3, Raindance med flera. Då enheten under har hög arbetsbelastning vid olika tidpunkter under året arbetar båda specialistinriktningarna i perioder tillsammans med samma områden för att avlasta varandra.

Du kommer att ha mycket kontakt med i första hand våra verksamhetschefer, men även rektorer och skoladministratörer. För att nå riktigt bra resultat för våra barn och elever kräver tjänsten också att du samverkar med flera olika enheter på förvaltningen så som enheten för ekonomi- och förskoleadministration, digitaliseringsenheten, myndighetsenheten, med flera. Som administratör är du ofta förvaltningens "ansikte utåt" för vårdnadshavare och kommuninvånare, vilket ställer krav på ett professionellt och serviceinriktat bemötande. Vi svarar på frågor och lämnar information, både positiva och negativa besked.

Som barn- och elevadministratör på enheten för placering och förvaltningsadministration arbetar du utifrån gemensamma rutiner och processer och tar ansvar för att systematiskt utveckla dessa i enlighet med lagstiftning och behov som identifieras. Tillsammans driver vi utvecklingen av processerna för att öka likvärdigheten, säkerställa en god medborgarservice och för att bidra till att förvaltningens olika administrativa processer är så effektiva som möjligt. Vår vardag och de behov som styr vårt arbete ändras hela tiden och det är viktigt att vara flexibel och prestigelös. Att arbeta som tillsammans som ett team är en förutsättning för ett riktigt bra resultat!

Vi söker dig

Vi söker dig som har gymnasieutbildning eller eftergymnasial utbildning inom administration. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av att arbeta i registreringssystem såsom tex Edlevo, samt att du är förtrogen med de styrdokument vi har att förhålla oss till. Erfarenhet av arbete från en offentlig verksamhet är meriterande.   

Du behöver ha goda IT-kunskaper och god systemvana. Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet av systemimplementering.  Du ska ha erfarenhet av arbete i Officepaketets olika program och det är meriterande om du arbetat i system såsom t.ex. Edlevo, W3D3, Raindance med flera

Du har ett professionellt och serviceinriktat bemötande. Det är av stor vikt att du har god samarbetsförmåga samt att du har ett förtroendeingivande förhållningssätt som skapar ett gott samarbete med dina kollegor/medarbetare men också med vårdnadshavare, våra rektorer samt andra interna och externa aktörer som du kommer i kontakt med. Du har en förmåga att se såväl detaljer som helheter kopplat till din roll som administratör och dess funktion inom förvaltningen. Du ska kunna ta ansvar för hela processen i olika arbetsmoment.

Som person är du noggrann, ansvarstagande, flexibel och välorganiserad. Du är kommunikativ och har goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är meriterande. Då vi är en enhet under uppbyggnad söker vi dig som gärna sätter dig in i nya arbetsuppgifter och områden och vill vara med och påverka vårt arbetssätt.

Tjänsten är ett vikariat på heltid under ett år, med start 241001. Därefter finns eventuell möjlighet till förlängning.

Urval och intervjuer sker löpande, varmt välkommen med din ansökan redan idag! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan tillsvidareanställd medarbetare.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Tjänsten är organiserad på enheten för placering och förvaltningsadministration som tillsammans med Myndighetsenheten ingår i verksamhetsgrupp Kansli. På kansliet finns totalt ca 20 medarbetare i olika funktioner inom administration, handläggning och juridik t.ex. administratör, handläggare, chefsstöd, huvudregistrator, barn- och elevadministratör, myndighetshandläggare, nämndsekreterare och processamordnare. Inom kansli arbetar vi tillsammans utifrån våra respektive uppdrag och sätter stort värde på att hjälpa varandra när det behövs. Den utannonserade tjänsten är ett vikariat, under barn-och elevadministratörens tjänstledighet. Som barn-och elevadministratör har du ett nära samarbete med dina nio andra kollegor.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 241001
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/685
Kontakt
  • Jenny Sundström, 046-3594517, jenny.sundstrom@lund.se
Facklig företrädare
  • Jannika Josefsson, Vision, jannika.josefsson@lund.se
Publicerat 2024-06-13
Sista ansökningsdag 2024-06-27

Tillbaka till lediga jobb