Vård- och omsorgsförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

För att skapa en långsiktig hållbar verksamhet, med kommuninvånarnas bästa i fokus, arbetar vård- och omsorgsförvaltningen med ett kontinuerligt och målmedvetet utvecklingsarbete i hela organisationen. Till vård- och omsorgsförvaltningens stab, avdelningen för kansli och kvalitet, söker vi dig som tillsammans med oss vill vara med och fortsätta att utveckla det systematiska kvalitets-, uppföljnings- och förbättringsarbetet. Du kommer även att arbeta med samordning av nationella uppföljningar inom området samt utredningar av olika omfattningar.

Som kvalitetsstrateg arbetar du förvaltningsövergripande med att skapa bra underlag och förutsättningar för våra chefer, så att de på ett tydligt och enkelt sätt kan följa, styra och utveckla sin verksamhet. Du kommer att ha en central roll i att, tillsammans med kollegorna i förvaltningen och på kommunkontoret, utveckla processer, arbetsmetoder, verktyg, och rapporter. Exempel på underlag/processer du kommer att arbeta med är intern kontroll, verksamhetsuppföljning och årsanalys. Vi uppmuntrar till att nya idéer prövas och värdesätter intresse för effektivare arbetssätt. 

I rollen som kvalitetsstrateg har du kontakt med olika verksamheter och funktioner, både internt och externt. Inom avdelningen finns fantastiska kollegor med kansli-, utrednings- och strategiska funktioner. Vi sitter i trivsamma lokaler centralt placerade i Lund, med närhet till både kommunikation samt mat- och kulturinspiration. 

Vi söker dig

Du har universitets- eller högskoleutbildning (lägst kandidatnivå 180 hp) inom statsvetenskap eller  systemvetenskap alternativt annan utbildningsinriktning som arbetsgivaren bedömer adekvat för uppdraget. Du har minst några års erfarenhet av att självständigt arbeta systematiskt med planering, uppföljning, statistik och analys på strategisk övergripande nivå inom politiskt styrd organisation. Har du erfarenhet från större kommun, och/eller från annan verksamhetsinriktning än vård- och omsorg ser vi det som meriterande. Det är också meriterande med erfarenhet från projektledning såväl som processledning. 

Du är lösningsfokuserad, analytisk och du kan driva och ro processer och förändringar i land. Du har förmåga att analysera komplex information som du sedan kan presentera på ett pedagogiskt, förenklat och tydligt sätt. Du har god erfarenhet av att skriva rapporter och andra typer av utredningar. Som person har du ett positivt synsätt med en förmåga att ta ansvar för och planera, samordna, samt ständigt ha som mål att förbättra och effektivisera. Du trivs i en föränderlig miljö och har förmågan att snabbt växla mellan olika typer av uppdrag och uppgifter. Du har lätt för att samarbeta, och är van att arbeta självständigt och har förmågan att skapa trygghet och inge förtroende i samtal och möten. Din förmåga att utrycka dig på svenska i tal och skrift är mycket god. 

Vi arbetar med Stratsys, Qlik Sense och Webropol. Erfarenhet av dessa system är meriterande.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Övrigt

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval och inledande intervjuer. Uppföljande intervjuer är planerade till 26 och 27 februari. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40.00/40.00
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1511
Kontakt
  • Cecilia Persson, Rekryteringskonsult, 046-3596648
  • Mats Renard, Avdelningschef, 046-3597612
Facklig företrädare
  • Anders Söderberg, Vision, anders.soderberg@lund.se
  • Gregorio Macario, SSR, 046-3598249
Publicerat 2024-01-25
Sista ansökningsdag 2024-02-14

Tillbaka till lediga jobb