Kommunkontoret

Lunds kommun har höga ambitioner och förstärker nu sin näringslivsenhet med en näringslivsutvecklare som vill bidra till att utveckla en av Sveriges mest innovativa kommuner. Kommunen har ett brett och välutvecklat näringsliv med ett stort antal internationella bolag kombinerat med ett starkt entreprenörskap som skapat många små- och medelstora företag. Vi söker dig som vill arbeta för att möjliggöra fler företagsetableringar och investeringar. 

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som näringslivsutvecklare bidrar du till kommunens framgång i näringslivsfrågor och huvuduppdraget i denna tjänst innebär ett särskilt ansvar för att skapa fler företagsetableringar och investeringar. Arbetet görs i kontakt med flera olika aktörer så som exempelvis olika fastighetsaktörer, innovationsaktörer men även inom den kommunala organisationen. En del av uppdraget innebär att medverka till att lyfta och synliggöra Lunds kommun som en attraktiv kommun, för att på så sätt få företag att vilja etablera sig här. Andra arbetsuppgifter kommer vara att koordinera arbetet inom kommunen och att anordna mässor och andra event för att locka företag och investerare till Lunds kommun. Inom ramen för ditt uppdrag kommer du att:

  • hantera etableringsförfrågningar och driva utveckling av kommunens etableringsservice
  • utveckla dialog och samarbete med näringslivsaktörer och företagsnätverk i Lunds kommun
  • arbeta med påverkansarbete gentemot samhällsaktörer för att förbättra förutsättningarna för företag i Lund
  • initiera och processleda strategiska näringslivsprojekt, med fokus på etableringar och investeringar både nationellt och internationellt, i samverkan med kommunens förvaltningar och externa samverkanspartners
  • medverka i pågående verksamhetsutveckling i enlighet med kommunens näringslivsprogram och handlingsplan
  • bidra med näringslivsperspektiv i utrednings- och analysarbete, exempelvis kommunens plan- och utvecklingsprocesser
  • hantera tjänsteskrivelser

Vi söker dig

För att lyckas i detta uppdrag behöver du vara skicklig på att samverka både internt i kommunen och externt med andra aktörer. Du har förmågan att skapa goda relationer och utveckla samarbeten mellan både människor och organisationer. Du har ett strategiskt tankesätt samtidigt som du operativt genomför de uppdrag som krävs. Du trivs i en roll där du utvecklar nya arbetssätt och utvecklas och du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till goda resultat. Du visar gott omdöme och fattar kloka beslut och agerar utifrån dessa, trots begränsad information. 

Vi vill att du har erfarenhet av hur en politiskt styrd organisation fungerar och vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från en större offentlig eller privat aktör i Sverige eller utomlands. Du har förståelse för kommunens roll i att skapa goda förutsättningar för ett internationellt och lokalt näringsliv. Eftersom en stor del av arbetet handlar om samordning, påverkansarbete och kommunikation med olika andra aktörer är det viktigt att att du har god kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt, på såväl svenska som engelska. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med marknadsföring kommer det att underlätta ditt arbete.  

Du har relevant akademisk utbildning, exempelvis inom det samhällsvetenskapliga området eller civilingenjör. Du behöver därtill ha B-körkort och vara beredd att arbeta såväl vissa kvällar som helger.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du en utvecklande tjänst med många samarbetsytor där du ges möjlighet att påverka såväl form som innehåll. Vi sitter i moderna lokaler nära Lunds centralstation och när arbetet tillåter det arbetar vi hemifrån. Du som medarbetare formar din arbetsdag på bästa sätt.

Som medarbetare hos oss erbjuds du också en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om rekryteringen

Vi planerar att hålla urvalsintervjuer via Teams den 28/2 och 1/3 samt slutintervjuer på plats den 7/3 eller 8/3 och ber dig därför redan nu planera din tillgänglighet.

Om arbetsplatsen

Näringslivsenheten är en del av avdelning för hållbar tillväxt vars uppdrag är att stödja och driva aktiviteter som stärker den geografiska kommunens utveckling mot en hållbar samhällsutveckling. Näringslivsenheten ingår i kommunkontoret och svarar mot kommunstyrelsen som politisk nämnd. Här samlas innovationsfrågor, näringslivsfrågor, relationer till omvärlden samt ekologisk och social hållbarhet. Avdelningen arbetar aktivt med andra aktörer, medborgare och besökare för att utveckla platsen Lund. Med kunskap, innovation och öppenhet arbetar vi för ett hållbart Lund - nu och i framtiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/73
Kontakt
  • Adam Sandgren, näringslivschef, 0731436679
Facklig företrädare
  • Cecilia Åkesson, Vision, cecilia.akesson@lund.se
  • Anna Kanschat, Sveriges ingenjörer, anna.kanschat@lund.se
Publicerat 2024-02-02
Sista ansökningsdag 2024-02-25

Tillbaka till lediga jobb