Kommunkontoret

För dig som är proaktiv, trivs i en dynamisk miljö och vill bidra till kommunkontorets pågående utvecklingsresa erbjuder vi en spännande ledarroll där helhetssyn, handlingskraft och teamarbete är i fokus. Välkommen till Lunds kommun!

Om rollen

Kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, har en viktig roll att leda och samordna ekonomistyrningen i hela kommunen och kommunkoncernen. Under de senaste åren har fokus bland annat legat på förbättring av processer och styrmodeller. Magdalena Stajcic, kommunkontorets tidigare ekonomichef, har nu fått rollen som kommunens ekonomidirektör. Vi söker hennes efterträdare för att leda enheten för ekonomistyrning och bidra till fortsatt utveckling av den koncernövergripande ekonomistyrningen.

Ekonomichefen på kommunkontoret ansvarar för det verksamhetsnära stödet på förvaltningen, vilket bland annat innebär:

  • övergripande ansvar för kommunkontorets ekonomiprocesser
  • ansvar för det verksamhetsnära ekonomistödet med budget, uppföljning och analys på kommunkontoret, vilket även innefattar ekonomistöd för externt finansierade projekt
  • framtagning av ekonomiska underlag för ekonomisk uppföljning till kommunstyrelsen
  • att leda och utveckla enhetens medarbetare (för närvarande 5 personer)

Som enhetschef för ekonomistyrning ansvarar du för kommunövergripande processer, vilket bland annat omfattar:

  • att leda det kommunövergripande arbetet med budget, uppföljning och analys
  • övergripande ansvar för att leda och utveckla ekonomistyrningsarbetet inom kommunen. I denna ingår att utveckla och förvalta styrmodeller för budget, investeringar och finansiering
  • ansvar för att utveckla kommunkontorets roll som fastighetsägare samt plan för strategisk lokalförsörjning

Ekonomichefen rapporterar till Ekonomidirektören och ingår i dennes ledningsgrupp, samt i den kommungemensamma ekonomichefsgruppen för samtliga kommunens ekonomichefer. Ekonomichefen har ett rapporteringsansvar gentemot kommundirektör och kommunkontorets ledningsgrupp, och medverkar i ledningsgruppen vid föredragning och rapportering av ekonomirelaterade frågor.

Vi söker dig

Vi söker dig som har flerårig, bred erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete med inriktning mot ekonomistyrning. Du har tidigare chefserfarenhet inom politiskt styrd verksamhet och har god erfarenhet av processutveckling. I din erfarenhetsbakgrund ser vi gärna att du arbetat med olika typer av finansiering- /fördelningsmodeller och att du har erfarenhet av uppdrag kopplade till fastighetsekonomi, investeringsstyrning och bolagsstyrning. Har du arbetat med utvecklingsarbete relaterat AI ser vi det som ett extra plus. Du är flytande i svenska, i tal och skrift.

Uppdraget är brett och din förmåga att leda, kommunicera och interagera med många olika intressenter kommer att vara tydliga framgångsfaktorer.

Om arbetsplatsen

På kommunkontoret arbetar cirka 360 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Om rekryteringsprocessen

I den här rekryteringen samarbetar Lunds kommun med People Impact. För mer information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Boel Lundell på telefon 040- 35 48 88. Din ansökan vill vi ha snarast men senast den 25 april. Ansök här. Intervjuer kommer att ske löpande för denna roll.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/212
Facklig företrädare
  • Cecilia Åkesson, Vision, cecilia.akesson@lund.se
  • Gregorio Macario, Akademikerförbundet SSR , gregorio.macario@lund.se
Publicerat 2024-04-09
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb