Vård- och omsorgsförvaltningen

Söker du ett varierande, självständigt och viktigt arbete?
Nu vill vi förstärka vårt team med en stödassistent/stödbiträde som möter de lundabor som får stöd och service inom våra verksamheter inom LSS.

Om rollen och arbetsplatsen

Nu söker vi en stödassistent/stödbiträde till Södravägen 7R en servicebostad i centrala Lund. Inriktningen för verksamheten är NPF-diagnoser och vi arbetar till stor del med teckenspråk som kommunikation, därav ser vi det som en merit att du kan teckenspråk. Arbetsgruppen känner varandra väl då de arbetat länge ihop. Det är en trygg arbetsgrupp som värnar om samarbete och att ha en bra stämning på jobbet. Vi letar därför efter dig med liknande värderingar, som är ödmjuk och brinner för pedagogik och LSS.  

Vi arbetar för att våra brukare ska få möjlighet att vara så självständiga som möjligt och leva det liv de önskar. I rollen som stödassistent arbetar du med att skapa förtroendefulla relationer och samarbeten. Genom pedagogiskt stöd, alternativ kommunikation och omsorg arbetar du och arbetslaget för att ge brukarna goda levnadsvillkor och självständighet. Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete där ingen dag är den andra lik. Tillsammans med trevliga och engagerade kollegor gör du skillnad varje dag.

Arbetstider och kommunikation

Arbetstider är dag, kväll, varannan helg samt sovande jour. I Lund arbetar du som stödassistent/stödbiträde 36,33 timmar per vecka. Södravägen 7R ligger i närheten av Mejeriet i Lund. En fem minuters cykeltur eller tjugo minuters promenad från Lunds central.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa. Förmåner som anställd

"Jag trivs med att jobba med människor, hitta lösningar och vara kreativ och det får man verkligen i det här jobbet. Samtidigt jobbar vi nära andra professioner som sjuksköterskor och arbetsterapeuter och jag tycker att det ger rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Mitt mål varje dag är att få ett leende från brukarna, får jag det så vet jag att jag är på rätt spår."
- Stödassistent Jennifer, läs gärna hela vår intervju, intervju med Jennifer.

Arbetsuppgifter

 • Ge stöd utifrån brukarens egna resurser i den dagliga livsföringen så som matlagning, städning och läkemedelshantering med mera.
 • Ge brukarna goda levnadsvillkor i form av självbestämmande, integritet och delaktighet utifrån brukarens livshistoria.
 • Stimulera till fritids- och kulturaktiviteter och delaktighet i samhället efter brukarnas individuellt satta mål.
 • Utforma genomförandeplaner, dokumentera samt göra regelbundna utvärderingar.
 • Samverka och kommunicera med föräldrar, anhöriga, gode män/förvaltare och kollegor.
 • Vara kontaktman till en eller flera brukare enligt uppdragsbeskrivning.

Vi söker dig som

 • Har godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig är meriterande. 

 • För rollen som tillsvidare stödbiträde krävs minst två års erfarenhet, heltid.
 • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska då arbetet innehåller dokumentation, möte med brukare och anhöriga samt samverkansmöten.

 • Erfarenhet av målgruppen är en merit.

 • Kunskap och erfarenhet av omvårdnad är en merit.
 • Har god kunskap och erfarenhet av lågaffektivt bemötande.
 • Baskunskaper i digitala arbetsverktyg, meriterande med erfarenhet av epsilon eller liknande planeringsverktyg.

 • Har kunskap i teckenspråk.

Rekryteringsprocessen

Observera att vi i denna rekrytering tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.  

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/349
Kontakt
 • Caroline Kristersson, rekryteringskonsult, 046-3597416
 • Angelika Luxander, enhetschef, 046-3596210
Facklig företrädare
 • Kommunal, 010-4427936
Publicerat 2024-04-09
Sista ansökningsdag 2024-04-23

Tillbaka till lediga jobb