Kultur- och fritidsförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som pedagog i kulturskolans kursverksamhet kommer du att undervisa individuellt, i grupp samt leda orkesterundervisning. Du bör du trivas i det breda uppdraget som detta innebär med engagemangsskapande förhållningsätt för de yngre eleverna och en coachande ingång till de äldre drivna eleverna.    

Vi vill att du har en kreativ och nyfiken inställning till klarinett- och orkesterundervisning. Du lyssnar in elevernas behov och önskemål och väver in dessa i din genrebreda undervisning. Du låter alla barn delta efter sin förmåga och utvecklar barns färdigheter och tilltro till sig själva. Du ska även ha en god förmåga att entusiasmera och inspirera, samt kunna stödja elever i deras musikaliska utveckling sett till både bredd och spets. Som kollega har du god samarbetsförmåga, tar egna initiativ, kommunicerar och uttrycker dig väl i skrift och tal samt har god digital kompetens inom administrativa verktyg. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

 

Om uppdraget 

Då vår klarinettlärare kommer att vara partiellt föräldraledig under kommande läsår söker vi nu en lärare i för undervisning i klarinett, enskilt och i grupp.   

Du trivs med jobbet som musiklärare, du har ett stort engagemang för undervisning och ditt instrument. Du har bred erfarenhet av olika undervisningssituationer och många genrer.   

Som lärare ansvarar du självständigt för schemaläggning, lektioner och lektionsplanering. Du ansvarar för de kontakter som krävs med elever och målsmän. Du planerar självständigt och tillsammans med dina elever din undervisning och den utåtriktade verksamheten även tillsammans med dina kollegor. Som anställd på Kulturskolan Lund deltar du i gemensamma möten och dagar för personalen. 

Arbetstiden är i huvudsak förlagd eftermiddagar och kvällar men viss helgtjänstgöring förekommer. 

Vi söker dig

med pedagogisk utbildning och/eller konstnärlig utbildning vid universitet/högskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.    

God pedagogisk förmåga och välgrundade erfarenheter av olika typer av undervisningssituationer.   

Erfarenhet från arbete på kulturskola   

Goda grundläggande datorkunskaper   

God kännedom och erfarenhet av arbete med elevinflytande och medbestämmande  

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

I kulturskolans verksamhet är alla barn välkomna oavsett bakgrund, behov eller ambitionsnivå. Vi utgår från mottot varje barns bästa kulturskola där inflytande och medbestämmande är en självklar del av undervisningen och verksamhetens utveckling. Ditt förhållningsätt till det pedagogiska uppdraget bör präglas av professionell nyfikenhet med elevens behov och kulturella värld i fokus.  

Kulturskolan Lund verkar på uppdrag av kultur och fritidsnämnden för att på bästa sätt erbjuda kulturpedagogisk verksamhet på barn och ungas fritid. Detta innefattar allt från helgkurser och lovverksamhet till ämneskurser och utåtriktade arrangemang. 

Kulturskolan Lund ingår i verksamheten Kultur, där även Lunds Konsthall, Stadsteatern, Folkparken, Stenkrossen, kultur för barn och unga samt kulturstöd ingår.   

På Kulturskolan Lund erbjuder vi ett brett utbud av konstnärlig utbildning - förutom musik i alla dess former även dans, drama/teater, film/animation, bild, nycirkus, komposition och skrivande. Kulturskolan Lund är väl känd och arbetar med både spets och bredd i sitt utbud. Vi är idag cirka 105 medarbetare på Kulturskolan Lund.   

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-12-20
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40%
Ort Lunds kommun
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/385
Kontakt
  • Mija Toftner, mija.toftner@lund.se
Facklig företrädare
  • Annie Lönngren, Sveriges lärare, annie.lonngren@lund.se
Publicerat 2024-04-03
Sista ansökningsdag 2024-04-26

Tillbaka till lediga jobb