Vård- och omsorgsförvaltningen

Vill du bli en av oss och göra skillnad varje dag?  

Vi söker dig som vill arbeta som stödassistent/stödbiträde i våra verksamheter för barn och unga inom LSS. Har du god förmåga att samarbeta och har förmåga att dig in i andra människors situation är detta ett arbete som passar dig. 

Du kommer att arbeta i ett arbetslag tillsammans med olika yrkesgrupper där du och dina kollegor gör ert bästa för att möta varje enskild brukares behov.

Verksamheten har öppet dygnet runt alla dagar i veckan vilket innebär att du kommer att arbeta oregelbundna tider samt helg. På en heltidstjänst som stödassistent eller stödbiträde arbetar du 36.33 timmar per vecka. 

På våra enheter inom  korttidstillsyn och korttidsvistelse arbetar vi med att att stötta våra brukare i vardagen med omvårdnad, fritids- och kulturaktiviteter. Enheter i denna aktuella tjänst vänder sig till barn och ungdomar och unga vuxna med autism och andra funktionsvariationer i åldern 12 år och uppåt.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa. Förmåner som anställd

Arbetsuppgifter

 • Planera vardagen för våra brukare.
 • Upprätta och utforma genomförandeplaner.
 • Dokumentera i vårt journalsystem.
 • Medverka till att verksamheten håller en god kvalitet.

Kvalifikationer

 • Godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, eller påbörjad eftergymnasial utbildning med inriktning inom området är ett krav för tjänst som stödassistent.
 • Erfarenhet av och/eller teoretisk kunskap om personer med autism.
 • Kunskap kring lågaffektivt bemötande.
 • Det är en merit om du har erfarenhet av tydliggörande pedagogik/ TEACCH.
 • Det är ett krav att du kan och vill cykla.
 • Körkort är en merit.

Vi arbetar för att våra brukare ska få möjlighet att vara så självständiga som möjligt och leva det liv de önskar. Det krävs därför att du har ledarförmåga, är nyfiken och har förmågan att lyssna in våra brukare.

Du delar vår vision och värdegrund och är redo att arbeta utifrån våra förhållningssätt – lyssna, lära och leda. Du har fokus på våra brukares önskemål och behov och strävar efter att göra vardagen meningsfull för dem.

Rekryteringen sker med löpande urval och tillsättning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/402
Kontakt
 • Cecilia Boll Segersteén, rekryteringskonsult, 046-3596596
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb