Lunds kommun


Hört från kollegor:

”Det är lyxigt att arbeta så centralt som vi gör, nära till stan och närhet till centralstationen är jättebra för de som pendlar. Dessutom har Kristallen en fantastisk lunchrestaurang!”

”Man utvecklas i sin yrkesroll när man träffar olika typer av klienter som kan befinna sig i väldigt tuffa situationer.  I arbetet får man lära sig hantera dessa svåra situationer och ibland fatta snabba beslut.”

Just nu söker vi en vikarierande socialsekreterare för att arbeta med unga vuxna utifrån SoL, LVU och LVM.

Om rollen och arbetsuppgifter

I uppdraget ingår att träffa den unge vuxne och utreda rätten till bistånd. Du arbetar i nära samarbete med kollegor både inom enheten och externt. Du förväntas upprätta en planering med den unge vuxne och samverka med andra internt eller externt för att stödja den unge vuxne mot ett självständigt liv. Ditt viktigaste verktyg i arbetet är samtalet och förmågan att motivera till förändring.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har socionomexamen. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med myndighetsutövning och målgruppen unga vuxna. Vi ser gärna att du har utbildning i MI och ASI. Vi tror dessutom att du har initiativförmåga, samarbetsförmåga samt intresse för skadligt bruk och beroende samt kriminalitet. Du är strukturerad och har god förmåga att prioritera i ditt dagliga arbete. Arbetet kräver också att du kan möta våra medborgare på ett lyhört men tydligt sätt.

Välkommen med din ansökan!
I denna rekrytering tillämpas löpande urval.
Annonsen avser ett vikariat om fem månader med möjlighet till förlängning.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Välkommen till oss

18 till 24-enheten arbetar för att stödja de unga vuxna vi möter i riktning mot ett självständigt liv utifrån sina förutsättningar. Behoven varierar utifrån unga vuxnas specifika livssituation. Inom enheten har vi samlat olika kompetenser med fokus på bland annat försörjningsstöd, arbetsmarknadsfrågor, utredning av övrigt bistånd samt öppenvårdsinsatser för målgruppen 18-24 år. Visionen är att socialtjänsten genom ett nära samarbete och helhetssyn skall samla de kompetenser som behövs utifrån den unga vuxnas behov och därmed ge brukarna det stöd de behöver med självständighet som mål. 

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/590
Kontakt
  • Camilla Eskilsson Buhre, 0734485108
Facklig företrädare
  • Josefine Båge Jallow, Vision, josefine.bagejallow@lund.se
  • Gregorio Macario Hernandez, SSR, gregorio.macario@lund.se
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-04

Tillbaka till lediga jobb