Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som grundskollärare arbetar du pedagogiskt och socialt utifrån verksamhetens mål och riktlinjer samt gällande styrdokument. Du är väl förtrogen med aktuell läroplan och ansvarar för det pedagogiska innehållet i undervisningen samt arbetar främjande för elevernas lärande och utveckling..

Letar du efter en möjlighet att få utvecklas, påverka och testa nya vägar? Vill du arbeta i en kreativ och stimulerande miljö? Då tror vi att det här är en tjänst för dig!

Nu söker vi en speciallärare/specialpedagog till teamet som kommer att vara riktad mot verksamheten i anpassad grundskola 4–9 med ett elevantal på ca. 20 elever. Vi söker dig som inspirerar, tänker nytt och brett samt bidrar till att skapa en skola där alla elever kan vara delaktiga och lyckas utifrån sina förutsättningar.

Som lärare i den anpassade grundskolan kommer du att arbeta i elevgruppen med alla våra elever och vara mentor för en del av eleverna. De flesta läser efter inriktning ämnen men även ämnesområden kan ingå. Du samarbetar kring det dagliga arbetet med all personal i gruppen. Du planerar, undervisar, gör pedagogiska kartläggningar och bedömningar och ges stora möjligheter att utveckla och leda gruppens pedagogiska utvecklingsarbete tillsammans med dina kollegor. Inom ramen för uppdraget driver du ett aktivt inkluderingsarbete i alla frågor. Du arbetar för att eleven ska känna sig så delaktig och självständig som möjligt i alla sammanhang.

Som lärare ansvarar du för att upprätta och följa upp åtgärdsprogram, skriva bedömningar samt medverka i elevvårdskonferenser. Du har kontakt med andra funktioner och är involverad i överlämning och uppföljning vid övergångar mellan andra skolenheter. Kontinuerlig kontakt och samverkan med vårdnadshavare och myndigheter kring eleverna är också en viktig del i ditt uppdrag.

Vi söker dig

Vi söker dig som är utbildad speciallärare eller specialpedagog med inriktning mot utvecklingsstörning. Speciallärarexamen för grundskolan med utbildning i läsinlärning samt kompetens inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är en merit. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat som speciallärare och har en bred erfarenhet av att tillgängliggöra den pedagogiska miljön samt inkluderingsarbete. Vidare är du förtrogen med vanligt förekommande test- och analysverktyg inom det specialpedagogiska området, såväl som med kompensatoriska hjälpmedel.

Som person är du engagerad och förtroendeingivande med ett stort intresse för vår elevgrupp och deras olika utmaningar. Samtidigt är du intresserad av att lyfta blicken och aktivt delta i skolans gemensamma skolutveckling. Du har ett öppet och kreativt förhållningssätt och anpassar ditt arbete efter elevernas behov. Du är inte rädd för att testa nya vägar och vågar misslyckas ibland.

Uppdraget genomsyras av ett nära arbete tillsammans med kollegor i arbetslaget, andra lärare och vårdnadshavare. Viktigt att du har mycket lätt för att samarbeta. Likaså krävs en mycket god kommunikationsförmåga, dels för att skapa fungerande relationer med elever, vårdnadshavare och andra myndigheter, dels också för att kunna handleda.

Då vi tillämpar löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.

Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Nyvångskolan F-9 tillhör utbildningsområde 6 i Lunds kommun och ligger centralt i natursköna Dalby. Skolan har ca 900 elever, 140 anställda, fyra fritidshemsavdelningar för elever i åk F-3 och en fritidsklubb för elever i åk 4–6 samt anpassad grundskola åk 4 - 9. Skolbyggnaderna är omgivna av grönytor med mycket träd, buskar och gräsmattor där eleverna varje dag har möjlighet att leka och idrotta både på sina raster och på schemalagda rörelsepass.

För oss på Nyvångskolan är det viktigt att eleverna känner lust att lära och inflytande över sitt eget lärande, under skoltid såväl som i fritidshemmet. Elevdemokrati har länge varit skolans profil och vi arbetar aktivt med elevinflytande genom olika elevstyrda råd som driver särskilda frågor och utvecklingsområden. På råden diskuterar elever och lärare tillsammans frågor som rör arbetsmiljö, undervisning, vänskap och hälsa.                                  

Nyvångskolans övergripande utvecklingsarbete fokuserar på att tillgängliggöra lärmiljön för alla våra elever och genom detta skapa bästa möjliga förutsättningar för delaktighet, lärande och trygghet. Som medarbetare på Nyvångskolan är du en självklar del av skolans kollegiala utvecklingsarbete. Nya tankar och perspektiv är alltid välkomna och vi erbjuder alla pedagoger kompetensutveckling.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-08
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Dalby
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/606
Kontakt
  • Astrid Strand, 046-3599151, astrid.strand@lund.se
Facklig företrädare
  • Petra Tufvesson, 0708-269765, petra.tufvesson@lund.se
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-06-19
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb