Arbetsmarknads- och socialförvaltningen


Om oss

Familjehemsenheten är en del av Arbetsmarknads-och socialförvaltningen och består av 12 medarbetare, varav en är chef och en är verksamhetsadministratör. Att arbeta inom familjehemsenheten i Lund innebär att jobba med helheten runt det placerade barnet. Inom enheten ansvarar vi för att rekrytera, utreda och utbilda samt handleda både nya och gamla familjehem. Familjehemsenheten arbetar också med jourhemsplaceringar och kontaktverksamhet. Hos oss får du ett varierat, självständigt och viktigt arbete där vi engagerar oss för att hitta det bästa stödet för våra placerade barn och familjehem. 

Du får en gedigen introduktion i arbetet, goda möjligheter till kompetensutveckling och kontinuerligt stöd av dina kollegor och chef. Vi har många kollegor med bred erfarenhet och många år i yrket, så här finns gedigen kunskap att ta del av.  Vårt arbete präglas av hög kvalitet, rättssäkerhet och vi jobbar ständigt på att hitta en balans i goda arbetsvillkor och arbetsmiljö. Vi utvecklar våra arbetssätt kontinuerligt för att kunna möta lundabornas behov på bästa sätt och vi hoppas att du vill vara med och hjälpa oss att bli ännu bättre.  

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som familjehemssekreterare i Lunds kommun arbetar du med helheten. Du är i vissa ärenden särskilt utsedd socialsekreterare för barnet och i vissa ärenden familjehemmets socialsekreterare. De två som jobbar i ärendet, arbetar tillsammans med hela nätverket runt barnet utifrån ett systemiskt synsätt. Engagemanget kring de placerade barnen är högt. Vårt arbete präglas av hög kvalitet, kontinuitet och rättssäkerhet och vi jobbar ständigt på att hitta en balans i goda arbetsvillkor.

Vi söker dig

Vi söker dig som har socionomexamen och gärna erfarenhet av familjehemsvård. Annan myndighetsövning eller roll inom socialtjänsten som bidragit till din insikt och kunskap om utredning av barn och unga är också meriterande. 

Myndighetsutövning ska gå hand i hand med empati och konstruktivt samarbete, men också med tydlighet och metodik som socialsekreterare förväntas stå för. Vi lägger därför vikt vid att du är en person som kombinerar ditt engagemang med en lugn framtoning och förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete. Samtidigt har du en beredskap att vara flexibel när behoven i verksamheten påverkar din planering.

Du möter människor med respekt och hanterar din myndighetsroll på ett ansvarsfullt sätt genom att ta fasta på och analysera den information och kunskap som är mest väsentlig för att hantera dina ärenden i varierande situationer.

Körkort krävs för tjänsten.

Vi söker en vikarierande familjehemssekreterare med start 19/8 eller enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Vi arbetar i kommunhuset Kristallen, i nära anslutning till Lunds centralstation. Kristallen är ett modernt öppet kontorslandskap, här har vi möjlighet att välja den arbetsplats som passar vår arbetsuppgift bäst. Kristallen möjliggör god samverkan  med andra närliggande verksamheter som våra familjebehandlare och barnutredare.

Övrigt

För anställning avseende barn och unga krävs uppvisande av utdrag från polisens belastningsregister. Du kan med fördel beställa det redan nu via polisens hemsida. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-07-18
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/614
Kontakt
  • Beatris Hogea, 046-3597462,beatris.hogea@lund.se
Facklig företrädare
  • Gregorio Macario, SSR, gregorio.macario@lund.se
  • Josefine Båge Jallow, Vision, Josefine.bagejallow@lund.se
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-06-11

Tillbaka till lediga jobb