Utbildningsförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som städledare ska du organisera det dagliga lokalvårdsarbetet på skolan. Du stöttar dina kollegor, fördelar arbetsuppgifter vid vakanser, planerar storstädning, ser till att verksamheten i stort fungerar och följer upp avvikelser.

Som utgångspunkt har du ett eget städområde men arbetsgruppen har tillsammans ett ansvar för helheten och du kan därför behöva hjälpa till på andra områden.

Vi vill att våra medarbetare ska må bra och befinna sig i en god miljö och därför är det viktigt att du har kunskaper om ergonomi och kan vara ett stöd i såväl val av städmetoder, som i hantering och val av städkemikalier samt att använda adekvat skyddsutrustning.

I ditt uppdrag ingår att arbeta med planering av lokalvård utifrån årshjulet, bokning av externa tjänster och bistå vid rekrytering och introducera nya medarbetare. Ett viktigt inslag är också att tillsammans med Servicechef se till att kvalitén följs upp och att vi lever upp till vårt egenkontrollsansvar enligt miljöbalken.

Andra arbetsuppgifter, som kan ingå i begränsad omfattning, är t.ex. felanmälan till vår hyresvärd och att ta emot leveranser. Vid större arrangemang som skolstart, öppet hus och studenten kan du också behövas i andra roller än din vanliga.

Vi söker dig som

 • Du har dokumenterad erfarenhet av operativ arbetsledning inom området och trivs lika bra med självständiga arbetsuppgifter som att tillsammans med kollegor hjälpas åt att lösa en arbetsuppgift.
 • Vi söker dig som har arbetat flera år med lokalvård och har genomgången yrkesutbildning (SRY, PRYL eller motsvarande).
 • Är serviceinriktad och ansvarsfull.
 • Ser utifrån ett helhetsperspektiv samt till elevernas och verksamhetens bästa.
 • Värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra
 • Har datorvana i och med att tjänsten innebär visst administrativt arbete.
 • Är tydlig, flexibel, har god samarbetsförmåga och är bra på att skapa och bibehålla goda relationer.
 • Behärskar svenska i såväl tal som skrift
 • Har en gymnasieexamen

Det är meriterande om du

 • Har erfarenhet av att ha arbetat i just skolmiljö.
 • Erfarenhet av planering och kvalitetsarbete är meriterande.
 • Du behärskar muntlig kommunikation på engelska.

Om rekryteringen

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vi ser fram emot att läsa din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Intervjuer är planerade att hållas 24 och 25 juni samt 8 juli.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola.

Vi erbjuder dig

Tjänsten är en heltidstjänst med semesteranställning

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Polhemskolan, som ligger belägen mitt i centrala Lund, är med sina ca 2 600 elever en av Sveriges största gymnasieskolor. En skola av vår storlek utgör en dynamisk mötes- och arbetsplats för lärare som brinner för sitt yrke och som vill utvecklas tillsammans med andra.

Elever som söker sig till Polhemskolan kan välja mellan programmen samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknik, ekonomi och hantverk (frisör). Elever med specialintresse för fysik eller matematik kan välja någon av våra spetsutbildningar och för den som vid sidan om gymnasiestudierna vill utvecklas i sin idrott erbjuds både Nationell Idrottsutbildning (NIU) och Lokalt idrottsgymnasium.

Läs mer om oss på www.lund.se/polhem

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-06 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/695
Kontakt
 • Mikael Wåhgen, 0463598082, mikael.wahgen@lund.se
Facklig företrädare
 • Laila Palén , laila.palen@lund.se
Publicerat 2024-06-17
Sista ansökningsdag 2024-07-02

Tillbaka till lediga jobb