Tekniska förvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Lund är en regional motor med internationell profil och stark utvecklingskraft. Staden ska växa hållbart och flera större stadsbyggnadsprojekt pågår. Brunnshög, Kunskapsstråket, stadskärnan, Västerbro, Råbylund, Källby, Stångby och stationsområdet i Dalby är kommunens större områden för hållbar och attraktiv stadsutveckling.

Kring Lund C, som redan idag har fjärde flest resenärer i landet och en stark resandeökning, pågår också planering för att utveckla stationsområdet. Viktiga utgångspunkter i kommunens planering är att i första hand växa inifrån och ut genom att bygga tätare och att växa så att det är möjligt för många att gå, cykla och åka kollektivt.

Tekniska förvaltningen ansvarar för att utveckla och sköta kommunens park-, natur- och skogsområden, gator, torg, gång- och cykelvägar och broar. Tekniska förvaltningen ansvarar även för kommunens markreserv: från planprocessen och utbyggnad av kommunaltekniska anläggningar inom exploateringsområden till försäljning av byggklar tomtmark för såväl verksamhets- som bostadsändamål.

Lund kommun genom tekniska förvaltningen har nyligen skapat en sammanhållen projektorganisation för genomförande av de stadsutvecklings- och infrastrukturprojekt som ligger inom förvaltningens ansvarsområde. På projektavdelningen arbetar idag fem medarbetare samt en avdelningschef. Därutöver anlitar vi idag konsulter för att driva vissa av våra projekt.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu projektledare till projektavdelningen. Vi söker både erfarna projektledare som självständigt kan driva komplexa projekt och projektledare med kortare erfarenhet som kan driva mindre projekt och utvecklas inom organisationen genom medverkan i de större komplexa projekten.

Projektverksamheten vid tekniska förvaltningen är en beställarorganisation som i huvudsak arbetar genom externa konsulter och entreprenörer. Vi driver genomförandeskedet i kommunens stadsutvecklings- och infrastrukturprojekt från projektering till färdigt utförande. Projekten omfattar huvudsakligen väg/mark, parker och torgytor och sträcker sig från mindre ny- och ombyggnader till stora, komplexa projekt som till exempel utveckling av Ideonområdet, Västerbro och Lund C med Clemenstorget.

Avdelningen är också delaktig i projekts tidiga skeden, exempelvis i detaljplaner.

Du kommer främst att leda utredningar, projektering och upphandling av konsulter och entreprenörer, liksom utförande av projekten. Att planera och strukturera ditt eget och andras arbete ingår i arbetsuppgifterna. Likaså att riskhantera och göra ekonomisk uppföljning av olika projekt. En god samarbetsförmåga är därför av stor vikt, men också att du är självgående och van vid att ta ansvar.

Vi söker dig som

Har en högskoleexamen med relevant inriktning mot infrastruktur, bygg och anläggning eller samhällsbyggnad.

För tjänst som projektledare för komplexa projekt söker vi dig som har ansvarat för projektgenomförande (projektering och byggnation) av större infrastruktur- och samhällsbyggnadsprojekt. Du har goda kunskaper inom offentlig upphandling, god vana av samverkan med myndigheter samt goda kunskaper i entreprenadjuridik. Du skall ha mångårig erfarenhet av projektverksamhet och vi ser gärna att du har erfarenhet från att arbeta på entreprenadsidan.

För att axla ansvaret i rollen som projektledare i mindre projekt vill vi att du tidigare arbetat med projektledning/uppdragsledning inom mark och anläggning. Du har erfarenhet av att driva projekt inom området och har sannolikt gjort så under några år.

Stor vikt kommer vid rekryteringen att läggas vid personliga egenskaper, de präglas av;

  • Du levererar utifrån uppsatta mål och tider
  • Du är strukturerad i ditt arbete och skapar tydlighet i projekten
  • Du är självständig, handlingskraftig och har hög integritet
  • Du har lätt att skapa goda relationer på alla nivåer såväl internt som externt
  • Du är en lagspelare för att nå fram till lösningar
  • Du ser affärsmässighet som en naturlig del av ditt uppdrag
  • Du kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift

Ta chansen att utveckla Lunds kommun och göra en positiv skillnad tillsammans med oss! I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt

Välkommen med din ansökan

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/261
Kontakt
  • Pernilla von Strokirch pernilla Projektchef, 046-359 24 87, pernilla.vonstrokirch@lund.se
Facklig företrädare
  • Anders Söderberg Vision, 046-359 69 83
  • Tilda Brage Sveriges ingenjörer, 046-359 57 50
Publicerat 2020-03-26
Sista ansökningsdag 2020-04-30

Tilbake til ledige stillinger